Close button

Топ-10 найбільш очікуваних авто 2021

Топ-10 найбільш очікуваних авто 2021

Давайте дивитися правді в очі: крім усього іншого, багатостраждальний 2020 рік був ще і вкрай нудним. Через пандемію коронавірусу довелося скасувати Олімпійські ігри, а студія "Марвел" (і не вона одна) так і не випустила нового фільму в прокат, повідомляє Auto RIA.

З розвагами в автомобільному світі теж було туго. І хоча саме в 2020 році були презентовані нові Hyundai Tucson, Hyundai Santa Fe, Renault Logan і Renault Sandero, самі прем'єри проходили виключно в онлайні. І ніяких тобі гучних шоу!

Але в майбутнє варто дивитися виключно з надією: 2021 рік обов'язково буде краще! Щоб підкріпити гучні заяви фактами, ми вирішили зібрати десятку прем'єр, які очікуються в наступному році.

Цілком можливо, що самі презентації всі також будуть проходити в режимі онлайн - дуже вже вигідним і зручним для виробників виявилося це справа. Головне - щоб бренди не "економили" на інформації, користуючись тим, що журналісти не можуть поставити свої запитання. Отже, перед вами десятка найважливіших дебютантів майбутнього року. Чого чекати?

Kia Sportage

  • Прем'єра: квітень 2021 року

Kia Sportage

Для жителів нашої країни ця прем'єра, мабуть, сама довгоочікувана. Бестселер українського ринку ось-ось змінить покоління, а дебют нового Kia Sportage відбудеться вже навесні. Нагадаємо, що через розбіжності з приводу дизайну п'ятого покоління кросовера, знаменна подія довелося переносити. Але зараз, судячи з опублікованих шпигунських знімків, всі проблеми улагоджені.

Отже, Sportage отримає свіжу стилістику і виразну "маску тигра". Відносно силового оснащення, для більшості ринків основними двигунами стануть 1,6-літрові турбочетверкі: бензинова T-GDi і дизельна CRDi. Привіт гібридним технологіям також збираються передати за рахунок версій з 48-вольта стартер-генератором. На локальних ринках збережуться атмосферні мотори, а саме вже знайомий 2,0-літровий і абсолютно новий, об'ємом 2,5 літра.

Skoda Fabia

  • Прем'єра: весна 2021 року

Skoda Fabia

Вже більше 20 років Skoda Fabia присутня на ринку і ось тепер модель майже готова перейти в четверту генерацію. Після довгих роздумів автовиробник ухвалив рішення залишити в строю версію універсал - багато хто встиг списати її з рахунків. Також на сьогоднішній день відомо, що Skoda Fabia побудують шасі MQB A0, яке вже приміряли Seat Ibiza і Audi A1 нових поколінь. Що стосується зовнішності, швидше за все, "Фабія" буде схожа на старшу Skoda Scala - підтверджує цю теорію опубліковані раніше рендери.

За попередніми даними, від дизельних модифікацій Skoda Fabia відмовляться повністю - все на догоду екології! При цьому, в лінійці можуть з'явитися м'які гібриди. Залишаться в брошурах і 3-циліндрові атмосферні, а також турбовані мотори. Ну а в плані вибору трансмісії нічого нового: клієнтам будуть запропоновані механіка і "робот" на два зчеплення.

Renault Megane

  • Прем'єра: середина 2021 року

Renault Megane

Мабуть, найбільш радикальним змінам піддасться наступний Renault Megane: з переходом в нове покоління звичний для всіх хетчбек перетвориться в кроссовер. Несподівано? Чи, з огляду на високий попит на машини в цьому сегменті. До слова, "камінг-аут" вже відбувся: автовиробник показав прототип нового "Мегана", який, за заявою маркетологів, на 95% відповідає заводському зразком. І все ж дизайнери auto.cz отрисовать власне, більш правдоподібне бачення зовнішності паркетника, позбувшись від зовсім вже концептуальних фішок.

Крім нового кузова, Renault Megane отримає зовсім інше силове оснащення: з наступного року він стане електрокаром. Машину навіть будують на спеціальній "зеленої" платформі CMF-EV. За наявними на сьогодні даними, серійний зразок отримає 215-сильний електромотор і зможе проїжджати на одному заряді до 450 км.

Nissan Qashqai

  • Прем'єра: весна 2021 року

Nissan Qashqai

Уже місяць як новий Nissan Qashqai повинен був стояти на конвеєрі, проте виробництво машини, як і її прем'єру, перенесли через пандемію. Але навіть так чекати залишилося зовсім недовго - офіційна презентація кросовера відбудеться наступної весни. Зараз відомо, що "Кашкай" не дуже зміниться в розмірах, адже його габарити вважаються мало не еталонними для свого класу. Зовнішність, подейкують, буде запозичена у нового Juke-наприклад, підняті вгору "брови" ходових вогнів і вузькі світлодіодні фари стануть фірмовою рисою і старшого кросовера.

Третє покоління Nissan Qashqai побудують на платформі CMF-C, яку до виходу новинки неабияк модернізували. Цікаві нововведення очікуються і в лінійці моторів: від дизельних версією позбудуться, а замість них покупцям пропонуватимуть гібридні варіанти. Турбомотор 1,3 DIG-T підкріплять 12-вольта стартер-генератором, а до того ж це буде перший Nissan на європейському ринку з силовою установкою e-Power, яку до цього ставили тільки на моделі Note, Serena і Kicks.

Peugeot 308

  • Прем'єра: март 2021 року

Peugeot 308

Взявши за основу безліч шпигунських знімків, які досить давно гуляють по Мережі, дизайнери видання L'argus вирішили спрогнозувати як саме буде виглядати нова генерація Peugeot 308. Відзначити варто, що загальний стиль хетчбека залишиться тим самим: рівень змін більше нагадує серйозний рестайлінг, ніж зміну поколінь. Може це й на краще? У будь-якому випадку, спорідненість з іншими машинами французького бренду читається в "ікластій" оптиці і тонованих задніх ліхтарях.

Новий Peugeot 308 поставлять на модернізовану платформу EMP2. Очікується також помітне збільшення габаритів, завдяки чому в салоні і багажнику з'явиться більше місця. Відносно силового оснащення подробиць на даний момент трохи, але однією з найцікавіших модифікацій може стати гібридна версія GTi з повним приводом і потужністю близько 300 кінських сил.

Nissan 370Z

  • Прем'єра: 2021 Росія рік

Latest Car Reviews and Test Drives | Page 77 of 487 | Carsmyfriends.com

Майже 20 років знаменитий Nissan 370Z чекав гідного наступника і, судячи з усього, годинник майже протикает. В цьому році автовиробник презентував новий Nissan Z Proto, грубо натякнувши, що саме він вийде на заміну культовому спорткару. Але тільки мова тоді йшла про концепт, а серійний варіант купе повинен привітатися з фанатами в 2021 році. Ніякі більш точні терміни, на жаль, поки не озвучені.

З огляду на, що серійну версію спорткара назвуть Nissan 400Z (ну, швидше за все), під капотом машини слід очікувати агрегату на 400 конячок. З чуток, їх японці мають намір знімати з 3,0-літрового битурбо V6, знайомого нам по "американцям" марки Infiniti. Крім 6-швидкісний механіки, яку будуть пропонувати любителям "класики", доступною буде і автоматична коробка передач.

Mitsubishi Outlander

  • Прем'єра: початок 2021 року

Mitsubishi Outlander

У році, що минає в Україні з'явився новий Mitsubishi Outlander. У чому новизна? Тепер він доступний в 7-місцевому виконанні. У квітні ми особисто познайомилися з автомобілем і провели його тест-драйв. Що ж, до свіжої генерації ми теж доберемося - її дебют повинен відбутися в наступному році, а продажі збираються розгорнути в другому кварталі. Зараз про машину відомо не так багато - чисто зовні вона буде максимально нагадувати концепт Engelberg Tourer. У самій же компанії Mitsubishi гордо заявляють, що Outlander буде переосмислений у всіх відносинах.

Судячи з усього, переосмислення полягає в тому, щоб по максимуму використовувати напрацювання компанії-побратима Nissan: за попередніми даними, "Аутлендер" розділить платформу і силові установки зі свіжим Rogue, який вже презентували в США. Кросовер, як ми пам'ятаємо, залишив за собою вже до болю знайомий 2,5-літровий "атмосферник", який після деяких доопрацювань став видавати трохи більше 180 кінських сил. Що стосується гібридної версії Outlander, то її виробник збереже, - тільки конструкція установки трохи зміниться і ємність батареї підросте.

Toyota Land Cruiser 300

  • Прем'єра: сентябрь 2021 року

Toyota Land Cruiser 300

"Трьохсот Крузак" обіцяли представити минулого літа, але 2020 рік неабияк підкоригував і ці плани. Тепер ми очікуємо побачити машину лише восени наступного року, хоча за деякими чутками перший показ можуть провести і в квітні. У будь-якому випадку вже відомо, що новий Toyota Land Cruiser 300 стане більший попередника, - зокрема, додасть 200 мм в довжину (4970 мм) і 50 мм в колісній базі (2900 мм). Але зайве місце порожнім не буде: новинку запропонують в трехрядной компонуванні. Виросте і цінник - в порівнянні з актуальним Toyota Land Cruiser 200 новинка "в базі" додасть приблизно 5 000 доларів.

Новий Toyota Land Cruiser 300, як це нині заведено, приміряє гібридну установку, яка прийде на заміну 4,6-літровому V8. Новий агрегат буде складатися з 3,5-літрового 6-циліндрового двигуна на 299 конячок і електромотора потужністю близько 180 сил. Також в лінійці очікується поява 3,5-літрового твинтурбо V6 серії V35A-FTS потужністю 415 к.с. і 3,3-літрового турбодизельного двигуна. Не виключено, що на його основі побудують ще одну гібридну модифікацію, щоб скинути "середній по палаті" показник шкідливих викидів.

Mercedes-Benz C-Class

  • Прем'єра: початок 2021 року

Mercedes-Benz C-Class

Mercedes-Benz C-Class п'ятого покоління не раз попадався в об'єктиви фотографів-шпигунів, так що сюрпризів з його дизайном не передбачається. Революційних змін, до слова, чекати не варто: судячи з усього, навіть пропорції кузова залишаться недоторканими. Серед цікавих нововведень відзначити можна хіба що нову версію так званого крос-універсала під назвою All-Terrain. Традиційні седан, звичайний універсал, а також купе і кабріолет залишаться в лінійці - до ворожки не ходи!

З переходом до нової, п'яту генерацію Mercedes-Benz C-Class позбудеться 6- і 8-циліндровим двигуном, так що лінійка буде складатися з електрифікованих турбочетверок. На базових моделях з'являться 48-вольт стартер-генератори, а на топових версіях - підзаряджати гібридні установки, як у недавно дебютував в Україні Е-Класу. Навіть під капотом нового "підігрітого" Mercedes-AMG C 63 очікується 2,0-літровий турбомотор M139 з електричним "доважком".

Tesla хетчбек

  • Прем'єра: 2021 Росія год ... але це не точно!

Tesla

Багато заяв Ілона Маск, варто ділити на номер його банківського рахунку, так що брати кредит під його обіцянку показати абсолютно нову модель в наступному році ми б не рекомендували. З іншого боку, "Найбільший шоумен" скористається будь-якою можливістю нагадати світові про себе. Як би там не було, шанси познайомитися з новинкою від американського бренду в наступному році є. Також можна припустити, що дебют оформить якийсь електричний хетчбек, про який Ілон не так давно говорив. Після успіху компактного і, що важливо, відносно доступного Tesla Model 3, саме такий маневр виглядав би логічним.

Новини

Популярні теми форуму

analytics