Close button

Україна - у топ-5 Європи з критичною ситуацією з COVID

Україна - у топ-5 Європи з критичною ситуацією з COVID

Україна залишається серед п'яти європейських держав з найбільш критичною ситуацією щодо поширення коронавируса, повідомляє Обозреватель.

Хоча в нашій країні фіксують середній по Європі показник нових заражень COVID-19. Про це повідомляє в Facebook Центр громадського здоров'я, посилаючись на дослідження Центру економіки охорони здоров'я при Київській школі економіки.

"США наздогнали Україну за кількістю нових випадків COVID-19. У Південній півкулі також стали більше хворіти коронавірусів - ситуація погіршилася, зокрема в Бразилії", - йдеться в повідомленні.

За даними фахівців, в цілому кількість нових випадків на європейському континенті нібито стабілізувався. Тоді як вуПівнічній Америці фіксують різкий підйом захворюваності після декількох тижнів стабілізації.

Підкреслюється, що відсоток позитивних випадків інфекції в нашій країні стабільно високий і випередив показники сусідньої Польщі, де протягом двох місяців спостерігали найбільш критичну ситуацію з коронавірусів.

У той же час фахівці Київської школи економіки відзначають, що за рівнем смертності Україна має кращі показники, ніж середні і в порівнянні з іншими європейськими державами.

Наприклад, в Швеції і Португалії більше хворих COVID-19, але в цих країнах поки контролюють ситуацію, про що свідчать показники кількості тестів і частки позитивних їх результатів.

Трохи гірша ситуація з тестуванням у Нідерландах. Німеччина і Великобританія демонструють стабілізацію захворюваності.

Марина Лисничук

Новини

Популярні теми форуму

analytics