Close button

Сьогодні пік метеорного потоку Гемініди: як подивитися

Сьогодні пік метеорного потоку Гемініди: як подивитися

У ніч з неділі на понеділок на нічному небі буде пік метеорного потоку Гемініди. Про це повідомляє Business Insider, повідомляє Лига.net.

Очікується, що кожну годину на небі буде з'являтися близько 120 жовтих, зелених, помаранчевих, червоних і синіх яскравих метеорів - найяскравіші з них будуть залишати за собою світяться сліди. При цьому Місяць їх затьмарювати не буде, так як вона буде темною і майже невидимою в нічному небі.

"Варто витримати холод під час піку цього потоку. Гемініди дають кращий вигляд на падаючі зірки протягом усього року", - сказала Діана Ханнікайнен, редактора Sky & Telescope.

У виданні рекомендують виїхати в ніч з 13 на 14 грудня якнайдалі від міських вогнів, щоб отримати кращий вигляд на потік. Бажано знайти зручне місце, щоб лягти на спину, або ж розміститися в кріслі з відкидною. Потім варто почекати півгодини - і очі звикнуть до темряви. Падаючі зірки можуть з'явитися де завгодно на небі, але якщо потрібна точка відліку - дивитися варто на сузір'я Близнюків.

Довідка. Метеорні потоки Гемініди з'являються, коли Земля раз рік в грудні перетинає орбітальну траєкторію астероїда 3200 Фаетон, пробиваючись через пил від його уламків. Шматочки космічного каменю можуть бути розміром з піщинки, але вони горять в атмосфері і випускають світлові ефекти.

Новини

Популярні теми форуму

analytics