Close button

Степанов: локдаун в Україні можуть ввести в лютому

Степанов: локдаун в Україні можуть ввести в лютому

Глава МОЗ Максим Степанов зазначає, що в тому випадку, якщо посилений карантин не введуть в січні, то він буде негайно введений в лютому 2021 року на тлі великого зростання захворюваності, повідомляє Новое время.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Україна 24.

За словами глави МОЗ, та форма, яку Кабмін пропонує ввести з 8 січня 2021 не є жорстким локдауном, як це було в європейських країнах.

«Наприклад, у Франції ти не міг вийти з дому, не заповнивши форму. Комендантська година, максимум 1 км від будинку - це так, це локдаун. У нас же є певні сектори економіки, які закриваються, більш того, з ініціативи Президента виділяються грошові компенсації », - нагадав він.

Міністр додав, що в тому випадку, якщо уряд не оголосить локдаун в січні, «то нам доведеться гарантовано екстрено робити його в лютому на тлі великого зростання захворюваності».

Також Степанов пояснив, що жорсткий карантин буде введений тільки з 8 січня, оскільки грудень важливий для торгівлі, а в період з 1 по 7 січня в Україні відбувається «природний локдаун».

«У нас є, перш за все, економічні обставини. Для багатьох людей грудні передноворічний - це досить важливий період року, коли у них йде всього торгівля. Друге - якщо ми подивимося, що відбувається в період з 1 по 6 січня, до Різдва, ... то у нас такий природний локдаун. На вулицях мало людей, люди проводять час в колі сім'ї, приходять до друзів, багато хто не працюють », - сказав глава МОЗ.

Яким буде посилення карантину 8-24 січня?

Уряд України прийняв рішення посилити карантин з 8 січня по 24 січня 2021 року.

В період дії жорсткого карантину буде заборонена робота:

  • кафе, ресторанів і барів (крім доставки і на винос)
  • магазинів непродовольчих товарів
  • кінотеатрів, фітнес-клубів, спортзалів, театрів і ТРЦ

Також будуть відправлені на канікули всі установи освіти, крім дитячих садків.

Будуть заборонені всі масові заходи.

У громадський транспорт пускатимуть пасажирів тільки за кількістю сидячих місць і виключно в масках.

Продуктові магазини, банки, аптеки, поштові оператори і готелі продовжать роботу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics