Close button

Названо умову для більш раннього посилення карантину

Названо умову для більш раннього посилення карантину

В Україні можуть ввести локдаун уже найближчим часом, якщо кількість хворих на коронавірус буде більш ніж 35 тисяч осіб на добу, повідомляє Вести.

Про це в неділю, 13 грудня, повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов в ефірі одного з українських телеканалів.

Міністр Кабінету міністрів зазначив, що зараз в Україні вистачає місць для лікування заражених коронавірусів. Він також додав, що якщо щодоби реєструватимуть 32-35 тисяч хворих Covid-19, то локдаун можуть ввести раніше, ніж 8 січня 2021 року.

Разом з тим Немчинов пояснив, що Кабінет міністрів робить усе, щоб бути готовим до того, що в Україні будуть щодоби реєструвати 90 000 хворих на на добу.

"У нас постійно збільшується кількість ліжок із забезпеченням кисню. Перед нами стоїть завдання до кінця року вийти на більш ніж 40 000, а в перспективі - на 75 000, якщо 90 000 койко-місць буде залучено в ковідном пакеті", - додав він.

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що якщо не вводити жорсткий карантин в січні наступного року, то локдаун нас буде чекати в лютому.

За словами глави МОЗ, після Нового року в будь-якому випадку в Україні будуть вводитися жорсткі обмеження в рамках боротьби з Covid-19.

Анна Павлова

Новини

Популярні теми форуму

analytics