Close button

Малі АЗС вимагають єдиних правил гри на ринку нафтопродуктів

Малі АЗС вимагають єдиних правил гри на ринку нафтопродуктів

Сектор малого бізнесу на ринку нафтопродуктів України вже втомився від постійного перешкоджання свій діяльності з боку контролюючих органів на місцях. Причина тому протиріччя в законодавстві, яке не дає розвиватися сектору малих АЗС в нашій країні. Це підштовхує малий бізнес галузі об'єднуватися, щоб захистити свої законні права, повідомляє Вести.

Учасники Національної Асоціації паливного ритейлу, звертають увагу на те, що зараз існує неоднозначне тлумачення норм чинного законодавства в сфері ліцензування роздрібної торгівлі паливом з боку територіальних органів державної податкової служби України. Це в свою чергу створює перешкоду в здійсненні господарської діяльності малих АЗС, а також сприяє монополізації і тінізації всього ринку палива.

Податкові органи на місцях необґрунтовано вимагають додаткових актів і роз'яснень у сфері нормативного регулювання малих автозаправних станцій. Хоча чинне законодавство України та судова практика цього не мають на увазі.

Тому учасники «Національної Асоціації паливного ритейлу» вимагають формулювання чітких роз'яснень щодо регламентації діяльності малих АЗС і визначення вичерпного переліку документів, необхідних отримання ліцензій для роздрібної торгівлі пальним згідно ч. 38 ст. 15 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального».

Асоціація просить профільний Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради України розглянути цю проблему і надати професійні роз'яснення.

Це дозволить отримати єдині прозорі принципи отримання ліцензій роздрібної торгівлі пальним для всіх учасників ринку і його регуляторів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics