Close button

Україна дорозмістить євробондів на $ 600 мільйонів

Україна дорозмістить євробондів на $ 600 мільйонів

Україна здійснила прайсинг додаткового випуску єврооблігацій на суму 600 мільйонів доларів. Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів, повідомляє УНИАН.

Відзначається, що цей додатковий випуск збільшив загальну суму єврооблігацій в зверненні з процентною ставкою 7,253% і погашенням 15 березня 2033 року, загальна непогашена сума яких склала 2 мільярди доларів. Довипуск пройшов з прибутковістю 6,20% і ціною пропозиції при вторинному розміщенні 108,914%.

Спільними лід-менеджерами трансакції єврооблігацій виступили BNP Paribas and Goldman Sachs International. Розрахунки з випуску повинні відбутися 18 грудня 2020 року.

За даними Мінфіну, залучені кошти будуть використані для фінансування загальних бюджетних призначень .

"Ми раді оголосити про прайсинг чергового публічного випуску єврооблігацій цього року. Розрахункова прибутковість в 6,20% - це найнижча прибутковість по публічним єврооблігаціями в доларах США в історії України. Підтримка міжнародних фінансових організацій та інвестиційного співтовариства - надзвичайно важлива для нас в цьому непростому році ", - цитує прес-служба міністра фінансів України Сергія Марченка.

Новини

Популярні теми форуму

analytics