Close button

Моряки протестують під Офісом Президента

Моряки протестують під Офісом Президента

Українські моряки 14 грудня вийшли на акцію протесту проти корупції в сфері морського дипломування. Мітинг під назвою "Моряки проти корупції" відбувся у будівлі Офісу Президента, повідомляє 24 Канал.

Моряки з різних міст приїхали на протест з вимогою в терміновому порядку прийняти наказ про спрощену систему дипломування.

Керівник ГО "Українське об'єднання моряків" Кристина Король розповіла, що міністр інфраструктури Владислав Криклій обіцяв це зробити 10 листопада. Втім відповідного наказу так і немає.

gdlw07km5r_big.jpg

Моряки повинні платити до 8 тисяч доларів за документи, - Король

За її словами, на сьогодні моряк самостійно не може отримати жоден морський документ. Ціна пакету морського робочого диплома буде коливатися від 7 до 8 тисяч доларів.

"На жаль, моряки змушені їхати з України і шукати можливості зробити ці документи в інших країнах", - пояснила вона.

0c6_uopcof_big.jpg

Керівниця "Українського об'єднання моряків" заявила, що всі учасники протесту звертаються до міністра інфраструктури і президенту. Високопоставлені особи повинні звернути увагу на глобальну корупційну проблему, яка склалася в системі дипломування моряків.

"На жаль, ми вже довго боремося, але нас просто ігнорують і не хочуть слухати. З кожним днем ситуація все погіршується", - підкреслила вона.

Відомо, що до мітингувальників виходили представники Офісу Президента. Вони пропонували, щоб чиновники забрали в учасників акції відповідні документи для ознайомлення.

Новини

Популярні теми форуму

analytics