Close button

Главі Нацбанку скоротили управлінську навантаження

Главі Нацбанку скоротили управлінську навантаження

Національний банк частково оновив розподіл вертикалей підпорядкування. Як повідомляється на сайті регулятора, мета змін - забезпечення пропорційної управлінської навантаження і функціонального принципу розподілу повноважень між членами правління НБУ, повідомляє PaySpace Magazine.

Уточнюється, що рішення було прийнято колегіально правлінням НБУ після консультацій з міжнародними партнерами.

Які зміни відбулися

Відтепер чолі Національного банку Кирилу Шевченко підпорядковується меншу кількість підрозділів. Зокрема, вирішено розділити функції методології регулювання діяльності і нагляду за банками і небанківськими установами між різними вертикалями підпорядкування.

«Таке рішення дозволить забезпечити більш результативне супровід законодавчих змін на небанківському фінансовому ринку, які готуються в тісних консультаціях з міжнародними партнерами і повинні визначити нові правила його регулювання,» - зазначили в Нацбанку.

Вертикаль «пруденційного нагляду та загальні питання» розділене на дві вертикалі «пруденційного нагляду» і «Загальний блок»:

1. До вертикалі «Загальний блок», що залишилася під контролем глави НБУ, відносяться наступні підрозділи: Департамент безпеки, Департамент персоналу, Юридичний департамент, Департамент внутрішнього аудиту, Департамент комунікацій, Управління фінансових і операційних ризиків, Офіс НБУ, Секретаріат Ради НБУ, Управління захисту прав споживачів фінансових послуг, Відділ режимно-секретної роботи, Відділ з питань запобігання та виявлення корупції.

2. До вертикалі «пруденційного нагляду» тепер належать такі структурні підрозділи: Департамент банківського нагляду, Департамент виїзних перевірок, Департамент ліцензування, Департамент нагляду за ринком небанківських послуг, Департамент фінансового моніторингу. Керувати цією вертикаллю буде Ярослав Матузка, заступник голови НБУ.

Фінансово-адміністративний і операційний блок з 11 грудня підпорядковується першому заступнику голови НБУ Катерині Рожкової. До складу цього блоку тепер також віднесений Департамент з управління діяльністю корпоративного недержавного пенсійного фонду Нацбанку.

До вертикалі «Монетарна стабільність», керівництво якої здійснює Дмитро Сологуб, приєднаний Департамент методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ.

До вертикалі «Ринкові операції», яка залишається під управлінням Юрія Гелетей, приєднали Департамент методології регулювання діяльності банків.

В вертикалі «Платіжні системи і готівковий оборот» підпорядкування структурних підрозділів не змінилося, відзначили в НБУ.

Новини

Популярні теми форуму

analytics