Close button

Шкода екосистемі Світового океану загрожує людству

Шкода екосистемі Світового океану загрожує людству

Згідно з новим дослідженням, опублікованим в Annals of Global Health, діяльність людини завдає масштабних збитків екосистемі Світового океану, що загрожує здоров'ю людства, повідомляє Medical News Today.

Дослідники детально розглянули поточні наукові дані, що демонструють вирішальну роль світового океану в підтримці здоров'я планети. Вони також розглянули ключові фактори, що завдають екологічної шкоди Світовому океану, такі як: зміни клімату через діяльність людини і забруднення.

У міру підвищення глобальної температури швидкість танення морського льоду збільшується. Це вивільняє шкідливі водорості і бактерії в раніше незабруднені води. Підвищення рівня моря і сильні прибережні шторми загрожують благополуччю населення прибережних районів. Температура води в світовому океані зростає, вміст кисню падає, а самі води стають все більш кислотними через розчинення в них вуглекислого газу, що руйнує найважливіші основи харчових ланцюгів океану, - заявляють дослідники.

У дослідженні підкреслюється, що глобальне потепління і пов'язане з ним підвищення температури поверхні моря і забруднення океанів збільшують поширення бактерій, що викликають холеру.

Однак, незважаючи на їх тривожний звіт, автори дослідження припускають, що ситуація мінлива і її можливо змінити, максимально знизивши шкоду, яку людська діяльність завдає Світовому океану за допомогою законів, політики, технологій та правоохоронних заходів, спрямованих на найбільш важливі джерела забруднення.

Новини

Популярні теми форуму

analytics