Close button

Названо найбільш заразну групу пацієнтів з коронавірусів

Названо найбільш заразну групу пацієнтів з коронавірусів

Американські вчені назвали заразну групу пацієнтів з COVID-19. Зокрема, протягом двох місяців можуть бути заразні люди з ослабленим імунітетом, які підхопили коронавірус. Наприклад, ті, які страждають від онкологічних захворювань. Про це йдеться у відкритому листі дослідників, опублікованому в журналі New England Journal of Medicin, повідомляє Лента.ру.

Фахівці досліджували виділення живого вірусу у онкохворих. Як виявилося, пацієнти з ослабленим імунітетом після лікувальних процедур можуть звільнятися від життєздатного SARS-CoV-2 протягом як мінімум двох місяців, прийшли до висновку вчені. Згідно з діючими рекомендаціями щодо заходів обережності при COVID-19 Центрів з контролю і профілактикиі захворювань (CDC), захворілі на COVID-19 заразні десять днів. Тому, резюмували дослідники, слід переглянути норми щодо пацієнтів з ослабленим імунітетом.

Крім того, відхилення в роботі імунітету є у людей з ВІЛ-інфекцією та імунодефіцитами, зазначив директор Науково-клінічного центру прецизійної і регенеративної медицини Альберт Різванов. Він також припустив, що коронавірус може довше затримуватися в організмі людини, яка перенесла сильний стрес. Фахівець вважає, що дослідження американських вчених змушує переглянути регламент роботи медиків з такими пацієнтами.

Раніше вчені з Єльського університету виявили ускладнюючу COVID-19 особливість імунітету. Велика кількість «неправильних» антитіл (аутоантитіл) в крові націлюються на органи, тканини і на саму імунну систему, а не на боротьбу з вірусом, що вторгається. Це не тільки провокує ускладнення при зараженні коронавірусом, а й є причиною тривалого перебігу захворювання. В ході дослідження з'ясувалося, що чим більше у пацієнтів в крові аутоантитіл, тим важче вони переносили COVID-19.

Новини

Популярні теми форуму

analytics