Close button

Суд забив останній цвях в "кришку труни" Америки

Суд забив останній цвях в "кришку труни" Америки

Зворотний відлік вже почався. Штати більш не довіряють один одному і немає механізму, щоб змусити всіх грати за єдиними правилами, повідомляє Главред.

Чи вийде Техас зі Сполучених штатів? Безумовно, коли-небудь вийде і на цьому США офіційно закінчаться.

Коли саме це станеться, ніхто не знає, але особисто мені важко уявити, що Америка в змозі пережити ще три виборчі цикли. Тому, максимум 12 років.

Об'єктивний аналіз не залишає місця для іншого висновку, окрім одного: процеси розпаду в США вступили у свою заключну фазу і розвиваються по експоненті. В чому проблема?

В Америці, як в будь-якої імперії, нагромадилася величезна кількість протиріч, - економічних, ідеологічних, соціальних, расових, етнічних, екологічних, інфраструктурних, іммігрантських і т.д.

Це типові проблеми, пов'язані з так званим пізнім "імперським перенапруженням".

В рамках вузької двопартійної системи - ці протиріччя вирішити неможливо, бо для цього потрібна багатопартійна система, яка б відбивала все різноманіття думок і реальний парламентаризм. У двопартійної системи парламентаризм неможливий в принципі й з цієї причини в демократичній партії зібралися разом і корпоратократія і ліві радикали, ліберали, кольорові, фінансова олігархія, вища бюрократія, феміністки й прогресисти т.д. Потворна солянка!

Що між ними спільного? Тільки одне: ненависть до республіканців. Але так демократія не працює. Але її у двопартійної Америки ніколи й не було.

Але Америка ніколи не була демократією! Це очевидно будь-якій розсудливій людині. Америка - це штучна політична конструкція, заснована на згоді всіх штатів, що влада буде переходити від однієї партії до іншої. А багатопартійну систему для всіх 50 штатів неможливо побудувати в принципі. Тому і немає демократії, як влади громадян. А є лише згода штатів працювати за деякими штучними правилами.

А якщо такої згоди не буде? А якщо така система вже не в змозі вирішувати проблеми всіх штатів? А якщо деякі штати починають займатися фальсифікацій виборів, щоб нав'язати всім іншим штатам свій вибір, як це мало місце в нинішніх виборах?

Досвід показав, що нинішні інститути, на яких побудована американська федерація вже не працює. Вони не адекватні проблемам країни.

Коли Верховний суд США відмовився розглядати позов Техасу й інших 18 штатів до інших штатах, в яких на їхню думку порушувалася Конституція і мали місце фальсифікації, то він тим самим забив останній цвях в кришку труни Америки.

Не має значення, хто стане президентом - Байден або Трамп. Обидва старих пропонують американцям лише ностальгію по колишній величі. Нічого конструктивного вони запропонувати вже не в змозі.

74-річний Трамп обіцяє зробити Америку great again. 78-річний маразматик і корупціонер Байден обіцяє знову зробити Америку світовим лідером. Все це сумно! Америка вже не є лідером в жодній області, навіть у військовій.

Це все фантазії вмираючої імперії, в якій громадяни вже не в змозі навіть артикулювати свої проблеми, не кажучи вже про те, щоб спробувати їх вирішувати.

Америка вже давно не той знаменитий правильний котел, який виробляв надміцні сплави. Легуючих добавок стало так багато, що котел став виробляти один тільки шлак, який сидить на велфером плебс, що вимагає рівності і соціалізму.

До речі, я не торкаюся економічного боку справи. Там все просто жахливо. США вже половину свого бюджету фінансує позиками, причому частка короткострокових позик стрімко зростає. Але пірамідці скоро прийде кінець і для більшості людей, як зазвичай, несподівано.

Немає питання про життєздатність Америки. Інтрига полягає лише в якій формі розпадуться США: у відносно мирному або в результаті кривавої громадянської війни.

Андрій Головачов

Новини

Популярні теми форуму

analytics