Close button

У Раду викликають Шмигаля та Степанова

У Раду викликають Шмигаля та Степанова

У Раді хочуть заслухати Шмигаля та Степанова щодо локдауну і вакцинації населення від COVID-19. Крім того, у прем'єр-міністра хочуть запитати з приводу основних показників бюджету на наступний рік, повідомляє УНИАН.

Заступник голови Верховної Ради України Олена Кондратюк пропонує заслухати в парламенті прем'єр-міністра Дениса Шмигаль щодо запланованого локдауна і вакцинації населення від COVID-19.

Про це вона сказала під час засідання Погоджувальної ради лідерів фракцій і голів комітетів парламенту.

Кондратюк зазначила, що Шмигаль повинен відповісти на питання, чого очікувати від локдауну, який "запланований урядом незрозуміло чому з 8 січня, як і з карантином вихідного дня, з парламентом знову уряд не радився".

За її словами, виникає питання доцільності введення карантину в такий період. При цьому Кондратюк нагадала, що в Німеччині локдаун вводиться з 16 грудня по 10 січня.

Заступник голови ВР також зазначила, що прем'єр-міністр повинен повідомити, яким чином буде проводитися масова вакцинація від COVID-19, враховуючи, що Україна повинна отримати дуже незначна кількість доз вакцин.

Кондратюк також підкреслила, що "необхідно запитати у Шмигаля з приводу основних показників бюджету на наступний рік".

Перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко зазначив, що в п'ятницю під час Години запитань до уряду у ВР з цих питань повинен доповідати міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Новини

Популярні теми форуму

analytics