Close button

Білл Гейтс передбачив терміни ізоляції в США

Білл Гейтс передбачив терміни ізоляції в США

Засновник Microsoft Білл Гейтс передбачив, що режим ізоляції в США продовжиться до 2022 року. Його цитує Daily Mail, повідомляє Лента.ру.

Так він відповів на питання про те, наскільки серйозним буде криза, викликана наслідками пандемії COVID-19. На думку бізнесмена, наступні чотири-шість місяців можуть стати гіршими за весь час пандемії.

Він підтримав жорсткі заходи по боротьбі з коронавірусів, в тому числі самоізоляцію і заборона на роботу кафе та ресторанів. «Згідно з прогнозами, від коронавируса може померти ще 200 тисяч чоловік. Якби ми носили маски і дотримувалися дистанції, то могли б уникнути більшої частини смертей », - вважає Гейтс.

Бізнесмен вважає, що ситуація нормалізується через деякий час після початку масової вакцинації, тобто, до літа 2021-го. При цьому він переконаний, що небезпека заразитися вірусом буде високою аж до 2022 року.

9 грудня Гейтс спрогнозував, що до весни наступного року можуть бути готові до використання вакцини від коронавируса шести компаній-виробників. За його словами, найближчим часом схвалення можуть отримати вакцини компаній AstraZeneca, Johnson & Johnson, Novavax, Pfizer-BioNTech і Moderna. При цьому шосту компанію-виробника Гейтс не назвав.

Виробники вакцин Pfizer-BioNTech, Moderna і AstraZeneca почали процес реєстрації своїх коштів вже кілька тижнів тому. Перше дослідження вакцини Novavax показало, що у 56 добровольців з'явився високий рівень антитіл до COVID-19 без небезпечних побічних ефектів. Препарат Johnson & Johnson також знаходиться на стадії випробувань.

Новини

Популярні теми форуму

analytics