Close button

В Англії знайшли доісторичного "морського дракона"

В Англії знайшли доісторичного "морського дракона"

На пляжі Дорсета (південний захід Англії) знайшли двометрову скам'янілість доісторичної «морського дракона». Дослідження показали, що він належав до роду іхтіозаврів, повідомляє The Independent, повідомляє Мир24.

Викопне було завантажено головою в вапнякові відкладення. Ймовірно, після смерті передня частина тіла «дракона» пішла в м'який осад на морському дні. Цей матеріал дозволив останкам добре зберегтися, аж до відбитків м'яких тканин.

Іхтіозаврів називають «морськими драконами» за дуже великі зуби. Їх останки зустрічаються досить рідко - так, дана особина стала всього лише п'ятою в Великобританії.

Дослідження показали, що «дракон» жив 150 мільйонів років тому і зовні схожий на гібрид акули і дельфіна, з плавником на спині і специфічною формою хвоста. Він полював на кальмарів, пірнаючи за ними на велику глибину.

Його паща була заповнена приблизно двома сотнями зубів. У істоти також були сильні зв'язки на шиї, спині і ребрах, які, можливо, прикріплялися до кісткових вузлів на голові.

У рептилії, названої Thalassodraco etchesi, були великі очі і широка грудна клітка. Це вказує на значний обсяг легких і здатність бачити в дуже тьмяному світлі під товщею води. Періодично вона спливала на поверхню, як сучасні китоподібні.

Вчені звернули увагу, що «дракон» набагато менше своїх родичів - всього 2,5 метра. Вони прийшли до висновку, що це новий для науки вид.

Новини

Популярні теми форуму

analytics