Close button

В організмі жителів США виявлено пестицид "Раундап"

В організмі жителів США виявлено пестицид "Раундап"

В організмі більшості американців міститься гліфосат, компонент найпопулярнішого в світі пестициду «Раундап», повідомляє Красная Весна.

Згідно з новим дослідженням, його зміст можна різко знизити, перейшовши на органічні продукти. Про це 12 грудня повідомляє видання FoodTank.

Один тиждень вживання органічних продуктів може різко знизити рівень пестицидів в організмі, згідно з недавнім дослідженням, проведеним Інститутом досліджень здоров'я, Інститутом Commonweal і міжнародною мережею екологічних організацій Friends of the Earth.

Група дослідників відстежувала рівень пестицидів в чотирьох сім'ях, що проживають в Сполучених Штатах. Вони зробили вимірювання після шести днів на неорганічної дієті і знову після шести днів на органічній дієті.

Це дослідження, а також супутнє дослідження, опубліковане в минулому році, виявили 16 різних видів пестицидів і хімічних речовин в кожному учаснику. Але після шести днів органічного харчування ці сполуки зменшилися в середньому на 60,5% - а деякі навіть на 95%. Гліфосат, основний інгредієнт в Раундапі та найбільш використовуваний пестицид в світі, впав в середньому на 70 відсотків.

Новини

Популярні теми форуму

analytics