Close button

У США мають намір використовувати бойових роботів

У США мають намір використовувати бойових роботів

Американська армія хоче озброїтися дешевими безпілотними машинами, якими можна було б пожертвувати в протистоянні ворожому наступові, повідомляє УНИАН.

10 вересня 2019 року безпілотний наземний апарат Titan здійснив кілька запусків протитанкових ракет Javelin на полігоні Redstone Сухопутних військ США в Алабамі. Це випробування було великим кроком для американських військових, які прагнуть використовувати збройних роботів в високотехнологічні методи ведення війни.

Звичайно, Titan, виготовлений компанією QinetiQ, - це не робот-танк. Він на гусеничній базі, яка дозволяє йому легко рухатися по заболоченій місцевості. Але він важить всього одну тонну. Його першочерговим призначенням була доставка боєприпасів для піхотинців. Вогонь з ракетної установки на Titan веде людина за допомогою дистанційного управління, а не алгоритм. Хоча зараз йде розробка технології, яка може змінити це.

Однак, провівши постріл, робот не може сам перезарядити систему Javelin. Так що це доводиться робити людям, принаймні, поки що. Таким чином, озброєний робот не може стати суперником 70-тонного танка M1 з його 120-міліметровою гарматою, постріли з якої поки не може стримати жодна система активного захисту.

Але Сухопутні війська США і не намагаються озброїтися танками-роботами. Натомість вони хочуть отримати бойового робота, який буде значно менше, дешевше і яким можна буде пожертвувати, на відміну від пілотованих апаратів.

"Одна з очевидних місій для роботів - це жертовні дії з метою затримати потужний наступ ворога. Так, живі солдати теж можуть нести ракети. І треновані піхотинці, цілком можливо, краще знайдуть приховану позицію, ніж робот, навіть такий малий, як Titan. Але як тільки живі бійці відкриють вогонь, вони самі можуть стати метою. І не всім вдасться вижити ", - йдеться в статті.

Озброєний ракетами Javelin робот Titan може допомогти Сухопутних військ США краще зрозуміти можливості безпілотних наземних апаратів. Оскільки американські військові готують більш масштабний експеримент поєднання живих солдатів з озброєними роботами. Солдати на модифікованих БМП M-2 Bradley контролюватимуть цілий взвод наземних роботів під час навчань в Колорадо ще до кінця 2020 року.

Заплановані випробування виходять за межі відпрацювання базового "роботизованого" настання, яке до сих пір визначало успіх використання механізованої піхотою автономних і напівавтономних бойових машин. Командування Сухопутних військ США планує провести тривалі навчання на полігоні Форт-Карсон і зібрати дані для Центру наземних транспортних засобів. Солдати будуть управляти безпілотним зброєю з МБП Bradley.

У Сухопутних військах США пояснили, що модифікації БМП включають керовану дистанційно вежу для 25-міліметрової гармати машини, додаткові сенсори для сканування ситуації навколо Bradley, а також нові станції для екіпажу з сенсорними екранами. У навчаннях в Колорадо братимуть участь дві модифіковані БМП Bradley, які керуватимуть чотирма озброєними роботами.

Збройні сили США, Великобританії і Росії намагаються якомога швидше інтегрувати збройних роботів в озброєння своїх наземних сил. Сухопутні війська США почали купувати бойових роботів, які б могли замінити старі пілотовані машини M-2 Bradley. Нинішні військові навчання можуть показати, наскільки успішні ці зусилля.

Новини

Популярні теми форуму

analytics