Close button

Великобританія показала винищувач шостого покоління

Великобританія показала винищувач шостого покоління

Команда Tempest, що працює над однойменним британським винищувачем шостого покоління, і Королівські військово-повітряні сили (ВПС) Великобританії показали чергові зображення даного літака, повідомляє Лента.ру.

У повідомленні на сайті відомства зазначається, що основні підрядники програми, компанії BAE Systems, Rolls Royce, Leonardo і MBDA, в грудні провели відповідний віртуальний брифінг, в рамках якого було дано докладне уявлення про роботу, що ведеться в рамках проекту Tempest. Там же повідомляється, що в даний час в програмі Tempest працює понад 600 організацій, включаючи малі та середні підприємства та наукові кола.

У вересні директор ВВС Сполучених Штатів по закупкам Уїлл Ропер заявив, що Пентагон в рамках програми Next Generation Air Dominance (NGAD) в умовах секретності провели льотні випробування повномасштабного демонстраційного зразка винищувача шостого покоління.

ifljy3kjj9_big.jpg

У липні Королівські військово-повітряні сили Великобританії показали в Twitter проморолик винищувача наступного (шостого) покоління.

У липні 2018 року французька компанія Dassault Aviation опублікувала на своєму YouTube-каналі відео із зображенням європейського винищувача п'ятого покоління. Передбачається, що літак замінить винищувачі четвертого покоління Dassault Rafale і Eurofighter Typhoon.

Роботи по Tempest стартували в 2018 році. Винищувач повинен бути готовий в 2035 році. Вартість розробки оцінюється в два мільярди фунтів стерлінгів (2,54 мільярда доларів). Головним розробником літака призначена британська компанія BAE Systems. Винищувач, який повинен замінити літак четвертого покоління Eurofighter Typhoon, буде відрізнятися високим ступенем автомізаціі і цифровізації, а також отримає гіперзвукових зброю.

Новини

Популярні теми форуму

analytics