Close button

Телефонні будки Ірландії замінять зарядними станціями

Телефонні будки Ірландії замінять зарядними станціями

180 даремних в епоху смартфонів телефонних будок будуть замінені на швидкі станції, від яких можна заряджати до 80% за 30 хвилин, повідомляє Auto.ua.

Національна мережа зарядних станцій для електромобілів Ірландії значно розшириться в найближчі місяці завдяки угоді між телекомунікаційною компанією Eir і монтажником автомобільних зарядних пристроїв EasyGo про заміну 180 громадських телефонних будок на точки зарядки. Про це повідомило видання The Irish Times.

Йдеться про швидкісних зарядних станціях австралійської фірми Tritium - моделі RT 50 (потужність до 50 кВт, коннектори CHAdeMO і CCS Тип 1 або Тип 2) і моделі RTM 75 (потужність до 75 кВт, коннектори CCS 1/2 200A, CHAdeMO 125A). Інвестиції в проект складуть 10 мільйонів євро. Перші станції повинні бути встановлені вже в січні 2021 року.

За словами Керолан Леннон, виконавчого директора Eir, зарядні пристрої Tritium відрізняються масштабністю і відносно прості в установці. Таким чином вдасться задовольнити потреби в регіонах, де раніше зарядні пристрої для електромобілів були рідкістю.

У той же час в компанії EasyGo заявили, що заміна переважно непрацюючих телефонних будок зарядними пристроями ще більше підвищить привабливість електромобілів. Це особливо важливо, враховуючи план властей Ірландії заборонити продаж нових бензинових і дизельних автомобілів до 2030 року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics