Close button

Чи потрібно відключати роутер вночі

Чи потрібно відключати роутер вночі

Складно уявити сучасне життя без техніки. І одним з найбільш затребуваних пристроїв в будинку є Wi-Fi роутер. Багато людей вважають, що його потрібно відключати на ніч, щоб убезпечити себе від випромінювання електромагнітних хвиль. Наскільки це правда? І чи дійсно потрібно відключати пристрій, повідомляє Комментарии.

Щоб знайти відповідь на це питання, потрібно розглянути дві сторони "медалі". Насправді, все залежить від вашого бажання, але варто ознайомитися з усіма "за" і "проти" такого рішення.

Фахівці кажуть, що електромагнітні хвилі, які випромінює Wi-Fi роутер шкодять здоров'ю, хоча їх небезпека на 100% не була доведена. Але все ж, експерти радять відключати пристрій на ніч, щоб уникнути головного болю, загальної слабкості та інших дискомфортних симптомів. Крім цього, експерти кажуть, що через світлодіодних індикаторів людина може відчувати проблеми зі сном. Яскраві світло або постійне миготіння лампочок негативно відбивається не нервовій системі.

Також дослідники говорять, що, вимикаючи на ніч роутер, ви зможете заощадити електрику і убезпечити себе від пожежі. Є багато історій, коли той чи інший прилад, що не виключений з розетки, ставав причиною загоряння. Якщо ж не хочете вимикати роутер щоночі, то робіть це хоча б, коли йдете їхнього будинку.

Але крім переваг є і мінуси. Фахівці в сфері електроніки кажуть, що вимикати роутер щоночі не потрібно, тому що він дуже швидко вийде з ладу. Для будь-якого електричного приладу цикл "вкл-викл" є екстремальним режимом. У ці моменти виникають перехідні процеси, через що зростає навантаження на елементи роутера. Іншими словами, ймовірність поломки істотно зростає.

Виходячи з цього, кожен користувач повинен для себе прийняти рішення, чи хоче він кожен день вимикати пристрій або в цьому немає необхідності.

Новини

Популярні теми форуму

analytics