Close button

Азербайджанських солдатів заарештували за наругу над тілами

Азербайджанських солдатів заарештували за наругу над тілами

В Азербайджані заарештували чотирьох військовослужбовців, які підозрюються в знущаннях над тілами вірменських солдатів і оскверненні могил в населених пунктах Нагорного Карабаху, повідомляє Лента.ру.

Про це повідомляє Генеральна прокуратура Азербайджану.

За даними відомства, двоє з чотирьох заарештованих здійснювали наругу над тілами вірмен під час боїв на території Зангеланского району. "Крім того, вони підозрюються в фільмуванні своїх дій на телефон і їх поширенні в соцмережах", - йдеться в повідомленні.

Ще двоє військових були взяті під арешт у справі про руйнування могил місцевих жителів в Ходжавендського районі. Вандали знесли кілька кам'яних плит на цвинтарі і також записали свої дії на відео.

Раніше жителі декількох районів Нагорного Карабаху, пізніше переданих під контроль Азербайджану, почали масово викопувати з могил останки своїх родичів і вивозити їх до Вірменії, щоб уникнути наруги. Багато з них також вирішили спалити свої будинки для того, щоб вони не дісталися ворогу.

9 листопада Вірменія, Азербайджан і Росія прийняли заяву про припинення вогню. Сторони залишилися на зайнятих позиціях, а під контроль азербайджанської сторони перейшли три райони в Нагірному Карабасі. У регіон були введені російські миротворці.

Новини

Популярні теми форуму

analytics