Close button

В Україні може подорожчати обов'язкове страхування на авто

В Україні може подорожчати обов'язкове страхування на авто

В Україні з 2021 року може подорожчати обов'язкове страхування на авто, повідомляє ТСН Авто.

Таку думку висловив в коментарі виданню UBR гендиректор асоціації "Страховий бізнес" В'ячеслав Черняховський.

Відзначається, що страховий поліс ОСАГО може вирости в ціні від 10 до 20%. Серед передумов до цього - збільшення виплат по ДТП серед страхових компаній, зростання вартості ремонту автомобілів, а також кількість аварій та тяжкості їх наслідків.

Черняховський підкреслив, що в минулому році поліс автоцивілки додав в ціні на 18% і, можливо, в наступному році його чекає подорожчання приблизно на такому ж рівні.

Для розуміння, в січні-жовтні 2019 страхування обходилося українцям в середньому в 618 грн, а вже за аналогічні місяці цього року - в 730 грн.

Уточнюється, що за останній рік зросла кількість заявлених страхових подій - на 4,4%. Так, якщо в перші 10 місяців минулого року їх було 113,8 тисяч, то вже в 2020-му - 118,7 тисяч. Також за вказаний період збільшився середній розмір страхової виплати - від 18,1 тисяч до 19,3 тисяч.

У той же час кількість складених договорів страхування залишилося на тому ж рівні - зростання склало лише 3,6%.

Відзначимо, що поліс ОСАГО є обов'язковим страхуванням для всіх автомобілістів в Україні. Таке страхування не захищає самого водія і його машину: воно знадобиться, якщо його користувач стане винуватцем аварії (для виплат постраждалій стороні).

Новини

Популярні теми форуму

analytics