Close button

Стан чотирьох засновників IT-гігантів скоротився

Стан чотирьох засновників IT-гігантів скоротився

Сумарний капітал чотирьох засновників найбільших IT-компаній - Джеффа Безоса, Марка Цукерберга, Сергія Бріна і Ларрі Пейджа - скоротився на $ 8,5 млрд за тиждень, підрахував Forbes. Причиною стало падіння акцій ТехноГігант, які складають основу капіталу цих мільярдерів: Amazon, Facebook і Google, повідомляє Finance.ua.

Стан гендиректора Amazon і найбагатшого бізнесмена світу за версією Forbes Джеффа Безоса зменшилася на $ 2,4 млрд - до $ 182,2 млрд.

Капітал глави Facebook Марка Цукерберга за підсумками тижня зменшився на $ 2,2 млрд (до $ 100,5 млрд).

Доходи співзасновників Google Ларрі Пейджа і Сергія Бріна впали на $ 2 млрд і $ 1,9 млрд - до $ 78,2 млрд і $ 76 млрд відповідно.

Федеральна торгова комісія (FTC) США заявила 9 грудня що подала в суд на Facebook за «незаконну монополізацію». Регулятор вважає, що соцмережа роками підтримує своє лідерство, пригнічуючи конкуренцію. Підтвердженням цього комісія вважає придбання Instagram в 2012 році і WhatsApp в 2014-му.

FTC домагається через суд продажу частини активів, включаючи WhatsApp і Instagram.

Facebook назвав це «перевертанням історії» і атакою на сервіси, куплені за згодою антимонопольних регуляторів.

У той же день окремий позов до соцмережі подала генпрокурор Нью-Йорка разом з 47 іншими прокурорами - теж проти «незаконної монополії» Facebook.

Однак на цьому тижні гендиректор Tesla Ілон Маск вперше обігнав самого багатого європейця Бернара Арно і вибрався на другий рядок списку найбагатших бізнесменів світу за версією Forbes. На цьому рівні Маск, втім, протримався всього день. Після того, як JPM organ назвав акції Tesla занадто переоцінені, вони подешевшали на 7%, а стан Маска зменшилася на $ 9 млрд.

Новини

Популярні теми форуму

analytics