Close button

Україна отримає турецькі технології виробництва безпілотників

Україна отримає турецькі технології виробництва безпілотників

Міністр оборони України Андрій Таран підписав угоди з турецькими компаніями про передачу технологій і виробництва корветів і ударних безпілотних авіаційних комплексів для потреб Збройних сил України (ЗСУ), повідомляє Интерфакс-Украина.

Як повідомляється на сайті українського оборонного відомства в понеділок, підписання відбулося в рамках візиту турецької делегації в Україну на чолі з президентом Директорату оборонної промисловості Туреччини Ісмаїлом Демиром.

За словами Тарана, перш за все, йдеться про проекти, покликані радикально посилити бойові можливості Військово-морських сил ЗСУ для підвищення безпеки в Чорноморсько-азовському регіоні.

Міністр зазначив, що це перші в історії зовнішньоекономічні угоди на товари військового призначення, укладені Міністерством оборони України.

У Міноборони нагадали, що в жовтні Таран і Демир підписали меморандум з намірами почати і імплементувати спільні проекти з будівництва бойових кораблів, безпілотних літальних апаратів і всіх видів турбінних двигунів. Тоді ж міністр оборони України і Міністр національної оборони Туреччини Хулуси Акар підписали рамкову військову угоду між урядами обох країн.

Новини

Популярні теми форуму

analytics