Close button

У Гаазі завершили попередній аналіз по Донбасу і Криму

У Гаазі завершили попередній аналіз по Донбасу і Криму

У Міжнародного кримінального суду є всі підстави порушити справи щодо подій в Криму і на Донбасі, пов'язаних з агресією РФ, повідомляє Корреспондент.

Канцелярія прокурора Міжнародного кримінального суду в Гаазі завершила попередній аналіз ситуації в Україні, за результатами якого в понеділок, 14 грудня, оприлюднила новий звіт.

Згідно з документом, в МКС встановили, що в Криму до і під час окупації Росією були здійснені такі злочини, як депортації, вбивства, тортури, викрадення, примус до служби в армії країни-окупанта й інші.

Своєю чергою на Донбасі прокуратура Суду зафіксувала умисні вбивства, завдавання ударів по цивільних об'єктах, зґвалтування та інші форми сексуального насильства.

У зв'язку з цим, повідомляється у звіті, в МКС є всі підстави порушити справи по вказаних подій, тим більше, що національні слідчі органи України й Росії не діють або не можуть покарати винних.

"Канцелярія прокурора отримала відповіді від України щодо національних розглядів, але не отримала відповіді на запити, направлені в Російську Федерацію", - йдеться в доповіді.

Відзначається, що подальші кроки з питання України будуть зроблені після обрання нового прокурора МКС і Канцелярія при цьому сподівається на повну підтримку всіх зацікавлених сторін.

Новини

Популярні теми форуму

analytics