Close button

Виробники вантажівок відмовляються від ДВС

Виробники вантажівок відмовляються від ДВС

Сім провідних європейських виробників вантажних автомобілів підписали спільне зобов'язання про припинення продажів машин з дизельними двигунами вже до 2040 року, повідомляє Автоцентр.

Просто сенсаційна новина сьогодні облетіла багато світових ЗМІ: керівники семи найбільших європейських виробників вантажних автомобілів підписали спільне зобов'язання про припинення продажів машин з ДВС вже до 2040 року. Зауважимо, що раніше це планувалося зробити тільки в 2050 році.

Альянс Daimler, Scania, MAN, Volvo, DAF, IVECO і Ford зобов'язав відмовитися від традиційних двигунів внутрішнього згоряння і зосередитися на водні, акумуляторних технологіях і чистому паливі. Промисловість витратить від 50 до 100 млрд євро на нові технології, повідомив Financial Times генеральний директор Scania Хенрік Хенрікссон.

hydrogen-2-ro-scaled.jpg

Зобов'язання, підписана керівниками «вантажний сімки» також закликає до широких інвестицій в енергосистеми і підвищенню податку на викиди вуглецю по всій Європі. «Щоб домогтися цього, ми повинні працювати разом», - сказав пан Хенрікссон, який очолює раду директорів ACEA з комерційних автомобілів.

ЄС планує скоротити викиди CO2 на 50 відсотків до кінця десятиліття. Великобританія заявила, що до 2035 року припинить продаж нових бензинових і дизельних автомобілів, в тому числі гібридів, і проконсультується з питання виходу з обігу дизельних вантажівок.

У той час як такі технології, як акумуляторні електричні системи успішно працюють на міських автофургонах, для транспортних засобів далекого прямування як і раніше потрібно дизельне паливо. Найбільш оптимальним рішенням було б перевести вантажівки на водень, проте для цього необхідне створення інфраструктури зарядних станцій. Тому в короткостроковій перспективі виробникам вантажівок для скорочення шкідливих викидів допоможе перехід на біопаливо.

Г-н Хенрікссон додав: «Срібної кулі немає; НЕ буде однією технологією, яка буде правити усім, з часом з'являться паралельні технології. Вони будуть приходити різними темпами, але якщо ми будемо сидіти і чекати появи досконалої технології, ми спалимо планету ».

Будь-яке з змін зажадає значних інвестицій в станції для зарядки акумуляторів або водневі АЗС, а також в модернізацію мережі, щоб остання могла впоратися з раптовим сплеском попиту на швидкі зарядні пристрої для великовантажних автомобілів. «Основна мережа повинна включати зарядні станції на автомагістралях», - сказав пан Хенрікссон. «Це невеликі вкладення, але це необхідно».

Група також закликає до більш високого податку на викиди вуглецю в ЄС, щоб стримувати інвестиції в технології використання викопного палива. Г-н Хенрікссон сказав: «Якщо політики продовжать субсидувати викопне паливо, нам буде дуже важко, нам потрібно змінити поведінку наших клієнтів і клієнтів наших клієнтів».

Новини

Популярні теми форуму

analytics