Close button

Названо спосіб попередити особливий смертоносний рак

Названо спосіб попередити особливий смертоносний рак

Канадські дерматологи порадили кожній людині, що проводить тривалий час на сонці, використовувати сонцезахисні креми для того, щоб запобігти розвитку меланоми - особливо смертоносного і агресивного типу раку шкіри, який швидко утворює метастази. Спосіб захисту від пухлини названий у прес-релізі на EurekAlert!, у статті дослідників опублікованій в Canadian Medical Association Journal, повідомляє Лента.ру.

Відомо, що більшість ракових захворювань шкіри розвивається через тривале перебування на сонці. Сонцезахисні креми SPF30 знижують ризик розвитку раку шкіри, блокуючи шкідливе ультрафіолетове випромінювання за допомогою хімічних фільтрів, таких як діоксид титану і оксид цинку. Аналіз ряду рандомізованих контрольованих досліджень показав, що вони дійсно допомагають запобігти появі меланоми і плоскоклітинного раку шкіри, а також гальмують старіння шкіри.

У той же час фахівці не рекомендують наносити креми на тіло немовлят до шести місяців через можливість поглинання організмом компонентів, що входять до складу захисних засобів. Крім того, вони можуть мати шкідливий вплив на навколишнє середовище, тому також потрібно уникати перебування під прямими сонячними променями, наприклад, носити широкополі капелюхи і намагатися триматися тіні, якщо ультрафіолетовий індекс перевищує 3 за 11-бальною шкалою.

Новини

Популярні теми форуму

analytics