Close button

Вчений пояснив захищеність від коронавіруса людей з астмою

Вчений пояснив захищеність від коронавіруса людей з астмою

Група ізраїльських учених, вивчаючи статистику по коронавірусу, дійшла висновку, що пацієнти з бронхіальною астмою на 30 відсотків рідше заражаються коронавірусом. Захищеність таких пацієнтів від COVID-19 пояснив автор дослідження заввідділу проактивної медицини «Леуміт» Євген Мерзон, повідомляє Лента.ру.

За його словами, такі дані пов'язані з тим, що у людей з астмою в легких менше рецепторів, що відповідають за проникнення вірусу в організм. Однак на думку медика, може бути й інше пояснення даного феномена, пов'язане з поведінкою хворих на бронхіальну астму.

Як вважає фахівець, це може бути пов'язано з тим, що пацієнти розуміють, що у них підвищений ризик ускладнень, тому вони більш серйозно і більш уважно ставляться до рекомендацій, які були опубліковані і Центром по контролю захворювань, і міністерством охорони здоров'я.

Раніше вчені з Тель-Авівського університету з'ясували, що люди, які страждають на бронхіальну астму, на третину рідше хворіють COVID-19. Експерти проаналізували дані про більш ніж 37 тисяч осіб, які пройшли тестування на коронавірус в лютому-червні 2020 року. Діагноз підтвердився у 2266 чоловік. Серед тих, хто заразився коронавірусом, було лише 153 астматика.

Новини

Популярні теми форуму

analytics