Close button

Financial Times: Різдво в епоху коронавіруса

Financial Times: Різдво в епоху коронавіруса

Обмежити соціальні контакти під час святкового періоду буде набагато важче, повідомляє ZN.ua.

Перші щеплення від коронавірусу були проведені в США в понеділок, через кілька днів після того, як Великобританія стала першою західною країною, яка почала масову вакцинацію - відкривши новий етап в битві проти COVID-19. Розробка вакцин, які здаються ефективними в захисті від вірусу, породила надію на те, що людство незабаром зможе повернутися до звичного життя.

Після того, як більша частина населення отримає імунітет, буде менше потреби в обмеженнях, які запобігають соціальні контакти, святкування і дотримання всіх традицій, які покращують похмурі зимові місяці, пише Financial Times.

На жаль, чергове зростання випадків хвороби в США і Європі свідчить про те, наскільки далеко від нормального життя залишається суспільство.

Наступні кілька тижнів - як правило, найбільш прибуткові для сфери гостинності, проте, саме святковий період буде критично важливим для запобігання подальшого прискорення зростання випадків коронавіруса, які можуть знову спровокувати колапс сфери охорони здоров'я. На цьому наголошує на необхідності продовження обмежувальних заходів і пильності протягом наступного місяця - коли багато людей вважають за краще святкувати, а не дотримуватися соціального дистанціювання.

Кількість позитивних тестів на вірус зросла, незважаючи на посилення карантинних обмежень після літа. Це, в свою чергу, поглинуло значну частину можливостей систем охорони здоров'я з лікування і захисту населення. Урядам залишається тільки ввести жорсткі обмеження - Швеція, яка протягом всієї пандемії намагалася забезпечити своїм громадянам більше свободи, зараз отримала пропозицію підтримки від своїх країн-сусідів для допомоги в перевантажених лікарнях.

Зростання випадків коронавіруса поширений в країнах з розвиненою економікою. Німеччина, яка досить успішно змогла пройти першу хвилю пандемії, зараз готується ввести жорсткий локдаун, що передбачає закриття шкіл і магазинів. Франція вводить комендантську годину о 20:00, в тому числі напередодні Нового року. Італія також обдумує комендантську годину і заборону на необов'язкові поїздки. Бельгія розширила карантин. У Великобританії з середи столиця Лондон буде під найсуворішим з трьох рівнів карантину, введених в Англії.

Карантин ніколи не радував населення, а зараз ситуацію ускладнює і той факт, що обмеження посилюються безпосередньо перед святковим періодом, коли сім'ї зазвичай збираються разом.

Багато хто може просто ігнорувати будь-які вказівки уряду, які нагадують спробу скасувати різдвяні святкування. Це бажання розслабитися або порушити правила є абсолютно закономірним. Боротьба з вірусом вимагає великої кількості жертв і ізоляції, саме тому більшість людей прагне отримати святковий настрій.

Однак саме такий настрій людей може стати «вигідним» для вірусу. Коронавірус вперше з'явився незадовго до китайського нового року. Обмеження, які китайський уряд запровадив на переміщення з провінції Хубей, звідки, як вважається, і відбувається вірус, ймовірно, допомогли зменшити поширення хвороби. У США недавні святкування Дня Подяки та подорожі привели до різкого збільшення кількості випадків коронавіруса; США пережили саму смертоносну тиждень пандемії.

Найближчі тижні стануть одними з найважчих за весь період пандемії, коли громадяни багатьох країн будуть позбавлені звичайного святкового сезону. Однак, вакцина і запуск програм вакцинації означає, що новий рік принесе надію на початок кінця пандемії, резюмує видання.

Новини

Популярні теми форуму

analytics