Close button

Альтернативна енергетика тепер і на дорогах України

Альтернативна енергетика тепер і на дорогах України

Альтернативна енергетика задіяна на ділянці автодороги в Одеській області, повідомляє Autoua.net.

На 405-му кілометрі автомобільної дороги М-05 Київ-Одеса встановили першу сонячну електростанцію для живлення зовнішнього освітлення. Станція забезпечує електроенергією ділянку дороги у с. Знам'янка, де знаходиться розворот і початок крутого підйому. На наступному етапі буде встановлено ще один комплекс автономного освітлення на 406-му кілометрі дороги М-05. Про це повідомила Служба автомобільних доріг в Одеській області.

Сонячна електростанція складається з трьох трекерів з фотоелектричними модулями потужністю 36 кВт. Трекери змінюють своє положення слідом за переміщенням сонця по небу. Панелі збирають сонячну енергію, а батареї її накопичують. Вся система працює в автономному режимі. Із заходом сонця автоматично включаються ліхтарі освітлення.

Всього було встановлено 48 батарей, 120 сонячних панелей, 3 трекера-конструкції для панелей і 30 ліхтарів. Також було встановлено генератор, який включається, якщо протягом 3-4 днів зберігається похмура погода.

Освітлення на сонячних батареях може ефективно працювати до 100 000 годин. Сучасні моделі такого обладнання захищені від корозії, пилоутворення, а також атмосферних опадів і температурних перепадів, уточнили в службі автодоріг.

Новини

Популярні теми форуму

analytics