Close button

Лікар пояснила небезпека сну поруч зі смартфоном

Лікар пояснила небезпека сну поруч зі смартфоном

Лікар-невролог «СМ-Клініка» Марія Ігнатова пояснила небезпеку сну поруч зі смартфоном, повідомляє Лента.ру.

Вона зазначила, що смартфони, як і всі гаджети, мають радіочастотне випромінювання, яке поглинається тканинами тіла людини і як наслідок негативно впливає на його здоров'я. Спеціаліст заявила, що, за даними деяких досліджень, радіочастотне випромінювання збільшує ризик розвитку безпліддя, ракових захворювань, неврологічних і психічних розладів.

При цьому найбільш чутливі до електромагнітних радіочастотних полів діти, вагітні, а також люди з порушеннями з боку серцево-судинної, нервової, імунної систем. Однак лікар зауважила, що достовірних даних про негативний вплив випромінювання саме смартфонів на організм людини немає.

Найбільш небезпечним для здоров'я дорослих і дітей є використання смартфонів в нічний час доби. Так, синє світло від екрану негативно впливає на очі, біологічні ритми. Крім того, воно може викликати безсоння, головні болі, зниження працездатності, порушення пам'яті.

Для уникнення негативних наслідків фахівець порадила тримати смартфон на відстані мінімум в два метри від місця сну і відпочинку.

Раніше дерматолог з центру по боротьбі з раком (Skin and Cancer Foundation at the Biologic Psoriasis and Nail) Шьямалар Гунатісан (Shyamalar Gunatheesan) зазначив, що негативні наслідки, що позначаються на людському здоров'ї від використання техніки, рівносильні шкоді від сонця. Зокрема, мова йде про блакитне світло, яке виходить від ноутбуків, телефонів, планшетів, телевізорів і світлодіодних ламп.

Новини

Популярні теми форуму

analytics