Close button

Клінтон закликала скасувати колегію вибірників в США

Клінтон закликала скасувати колегію вибірників в США

Ексдержсекретарка й екскандидатка в президенти Хілларі Клінтон вважає, що США слід скасувати колегію вибірників, повідомляє Еспресо.

Про це вона написала в Twitter.

Це сталося після того, як вона в якості одного з виборців від штату Нью-Йорк віддала голос за демократа Джо Байдена і його кандидатку у віцепрезиденти Камалу Харріс.

"Я вірю, що ми повинні розпустити колегію вибірників і обирати президента на всенародному голосуванні, як і інших чиновників. Але оскільки вона все ще існує, я пишаюся, що проголосувала за Джо Байдена і Камалу Харріс", - йдеться в повідомленні.

Її чоловік, 42-й президент США Білл Клінтон в цьому році також входить в колегію вибірників від штату Нью-Йорк.

У США отримання більшого числа голосів виборців не гарантує кандидату перемоги на президентських виборах, оскільки вони не є прямими.

У 2016 році суперником Клінтон на виборах президента США був Дональд Трамп. Він здобув перемогу завдяки підтримці виборців, незважаючи на те, що більшість голосів виборців отримала Клінтон.

На виборах президента США 2020 переміг демократ Джо Байден. Він набрав 306 проти 232 голосів вибірників у Трампа, який підсумки виборів не визнає.

Новини

Популярні теми форуму

analytics