Close button

Ericsson оголосила війну Samsung

Ericsson оголосила війну Samsung

Термін дії декількох ліцензійних угод закінчується в наступному році, а переговори ще тривають, повідомляє iXBT.com.

Ericsson подала позов проти Samsung в США, звинувативши південнокорейського гіганта в недотриманні договірних зобов'язань по різним ліцензійним патентним угодами. Ericsson стверджує, що Samsung не дотримується справедливі, розумні і недискримінаційні умови (Fair, Reasonable and Non-Discriminatory, FRAND).

Компанія намагається довести, що вона виконала зобов'язання FRAND, а Samsung - немає. Кілька найбільш поширених технологічних стандартів, включаючи Wi-Fi і Bluetooth, захищені патентами, що належать компаніям. Оскільки такі технології необхідні дуже багатьом, власники патентів зобов'язані надавати ліцензії на умовах FRAND.

В даному випадку зобов'язання FRAND пов'язані з різними глобальними перехресними ліцензіями, які охоплюють патенти обох компаній, пов'язані зі стандартами стільникового зв'язку 2G, 3G, 4G і 5G. Ці стандарти використовуються в смартфонах, інших мобільних пристроях і стільникового інфраструктурі.

У зв'язку з тим, що термін дії декількох ліцензійних угод закінчується в наступному році, а переговори ще тривають, Ericsson заявила, що виплата ліцензійних відрахувань може бути відкладена. У такому випадку, за прогнозами Ericsson, її операційний прибуток може скоротитися на 118-177 млн доларів за квартал.

Новини

Популярні теми форуму

analytics