Close button

Ахметов хоче захопити ринок електроенергії, — експерт

Ахметов хоче захопити ринок електроенергії, — експерт

Рінат Ахметов через підконтрольних народних депутатів намагається закріпити монопольне становище на українському ринку електроенергії, повідомляє УНИАН.

Про це заявив політолог Микола Давидюк, коментуючи законопроєкт депутата фракції "Батьківщина" Олексія Кучеренка про заборону імпорту електроенергії терміном на рік.

"Вони домагаються зростання цін на електроенергію в інтересах належить Ахметову компанії ДТЕК коштом блокування роботи Енергоатому і заборони імпорту з Білорусі. Зараз ми спостерігаємо, як блокуються обидва цих джерела дешевої електроенергії. Лояльні Ахметову прем'єр Шмигаль і перший заступник голови Міненерго Буславець зробили все, щоб штучно обмежити виробництво дешевої електроенергії на атомних електростанціях.

Тепер ми бачимо ініціативу депутата Кучеренка про заборону дешевого імпорту. Як тільки цей план олігарха спрацює, ціни на електроенергію в Україні різко зростуть, що принесе надприбутку монополісту", — зазначив політолог.

"Наслабкішим місцем плану Ахметова по різкого підвищення цін на електроенергію є те, що це стане ударом по рейтингу президента, який і без того падає. Адже ціни на електроенергію зараз є головною причиною прискорення інфляції в Україні. А самі тарифи на українському енергоринку сьогодні є одними з найвищих в Європі", — резюмував Микола Давидюк.

Новини

Популярні теми форуму

analytics