Close button

Що станеться, якщо ви почнете більше ходити пішки

Що станеться, якщо ви почнете більше ходити пішки

Ви могли неодноразову чути, що щоденні прогулянки позитивно впливають на ваше здоров'я і тіло. І, якщо вам здавалося, що це нічим не підкріплений стереотип, - поспішаємо змінити вашу думку, повідомляє 24tv.ua.

Тренування в залі, довгі пробіжки, а може краще звичайна щоденна прогулянка? Провідні вчені стверджують, що такий спосіб провести час - не тільки відмінна альтернатива фізичним навантаженням, але і основа здорового способу життя, повідомляє Lively. Зокрема, прогулянки прокачують серцево-судинну систему, допомагають вентилювати легені і насичують організм вітаміном D.

Зібрали 8 науково доведених фактів, які перевернуть ваше уявлення про щоденні піших прогулянках.

Прискориться процес схуднення

Дослідники з університету штату Юта довели, що кожна хвилина інтенсивної ходьби здатна знизити ризик ожиріння. За даними експерименту, жінки, які активно пересуваються протягом дня, знижують ризик на 5%, в той же час чоловіки, які вчинили таку ж кількість кроків, зменшують загрозу на 2%.

Зменшиться ризик деяких видів раку

Американське онкологічне товариство неодноразово стверджувало, що ходьба - це потужне профілактичний засіб. В одній зі своїх статей дослідники стверджували, що пересування пішки захищає від раку молочної залози навіть у тому випадку, якщо у жінки є й інші фактори ризику (шкідливі звички або надмірна вага).

Ці висновки засновані на результатах дослідження за участю 73 615 жінок, яких розділили на групи. Перша ходила пішки не менше 7 годин на тиждень, інша - сумарно долала шлях, який становив 3 години. У висновках зазначено, що саме у другої групи підвищувався ризик раку молочної залози. І не просто, а на 14%!

Прокачати імунна система

Гуляти корисно навіть в холодну погоду. Протягом 12 тижнів учені спостерігали за близько тисячею добровольців. Одні проводили більше часу на свіжому повітрі, інші - практично уникали піших прогулянок. Виявилося, що добровольці, які щодня гуляли хоча б 20 хвилин, скоротили кількість простудних захворювань на 43%, в порівнянні з тими, хто пересувався транспортом.

Покращиться психічне здоров'я

За даними клініки Майо, ходьба допомагає боротися з депресивними і тривожними розладами. Тому вчені рекомендують додати в свій графік дня невелику фізичну активність.

Знизиться ризик цукрового діабету

На думку Асоціації по боротьбі з діабетом, анаеробні вправи допомагають тілу ефективніше використовувати інсулін. Однак для людей з факторами ризику є кілька застережень. По-перше, активні фізичні навантаження вимагають вживання достатньої кількості води, по-друге, вирушаючи на прогулянку, варто мати при собі запас глюкози або інсуліну, в разі гіпоглікемії.

Зменшиться тяга до солодкого

Навіть 15-хвилинна прогулянка може зменшити тягу до солодкого. Якщо ніяк не можете перестати їсти шоколад і прості вуглеводи - почніть більше ходити!

Зміцниться серце і судини

Прогулянка, яка триває 2,5 години в тиждень, знижує ризик серцевих захворювань на 30%.

До такого висновку прийшли вчені з Гарвардської медичної школи. Дослідження за участю людей 40-65 років показали, що піші прогулянки здатні зміцнювати серце, незалежно від вашого віку.

Сповільнюється процес старіння

Медична Асоціація провела дослідження, за даними якого ходьба покращує показники фізичного здоров'я у людей 70-89 років. Трохи пізніше вчені виявили зв'язок між швидкістю ходьби і тривалістю життя літніх людей.

Юлія Бабич

Новини

Популярні теми форуму

analytics