Close button

Поляки побудують новий автомобільний завод

Поляки побудують новий автомобільний завод

Компанія ElectroMobility Poland оголосила місце будівництва нового автомобілебудівного заводу, який буде випускати національні польські електромобілі під брендом Izera, повідомляє Gov.pl.

Макети електрокарів Izera були представлені в липні цього року. Володіє брендом компанія ElectroMobility Poland ще навіть не вибрала платформу для нових машин, зате визначилася з місцем і масштабами будівництва заводу.

Проаналізувавши тридцять потенційно придатних місць, ElectroMobility Poland (EMP) вибрала місто Явожно в Сілезькому воєводстві, а саме - особливу економічну зону Катовіце, яка об'єднує понад 400 підприємств. Багато з них випускають компоненти для автопрому, що сильно спростить логістику для EMP і дозволить налагодити ефективні виробничі зв'язки з постачальниками. Йдеться про такі компанії як Opel Manufacturing Poland, FCA Poland, NGK Ceramics Polska, Brembo Poland, Isuzu Motors Polska, Guardian Częstochowa, ZF TRW Poland, Electrolux, Roca, SK Innovation і Nexteer Automotive.

yimx1y21jk_big.jpg

Як пояснив Петро Заремба, президент ElectroMobility Poland, при виборі майданчика для виробництва компанія зупинилася на Сілезькому воєводстві в першу чергу через доступ до інженерних мереж, розвиненої дорожньої інфраструктури, топографії, а також правових питаннях, пов'язаних з володінням землею. «Важливо не тільки побудувати завод, але і мати відповідне логістичне рішення, а також створити пул постачальників в безпосередній близькості від заводу. Явожно в цьому відношенні має найбільший потенціал, тому після ретельного і детального аналізу ми вибрали це місце », - додав він.

Завдяки новому підприємству будуть створені близько 15 тисяч нових робочих місць: 3 тисячі безпосередньо на заводі в Явожно та 12 тисяч у постачальників і субпідрядників. Виробництво автомобілів почнеться в 2024 році - на рік пізніше, ніж було заявлено раніше.

vupj56f5pc_big.jpg

Нагадаємо, що дизайн концептів кросовера і хетчбека Izera розробила італійська студія Torino Design. Консультантом проекту був Тадеуш Йелец, колишній дизайнер Jaguar, який створив Jaguar X-Type. Електромобілів обіцяно запас ходу до 400 км і розгін з 0 до 100 км / год швидше 8 секунд.

Видання Deutsche Welle раніше повідомило, що EMP веде переговори з Volkswagen про використання платформи MEB в своїх машинах. Крім цього розглядаються платформи e-TNGA від Toyota, а також E-GMP від Hyundai.

Додамо, що ElectroMobility Poland є спільне підприємство чотирьох польських держкомпаній: PGE Polska Grupa Energetyczna SA, Energa SA, Enea SA і Tauron Polska Energia SA. Кожному з партнерів в СП належить частка в 25%. Ідея національного електромобіля ініційована і контролюється урядом країни. До речі, подібний проект існує і в Туреччині.

Новини

Популярні теми форуму

analytics