Close button

Що очікується на валютному ринку в середу

Що очікується на валютному ринку в середу

На міжбанківському валютному ринку третій день поспіль триває зниження котирувань безготівкового долара, викликане різким збільшенням пропозиції валюти від компаній-нерезидентів. Після тривалої перерви вони знову почали активно купувати облігації державної позики (ОВДП), що розміщуються Міністерством фінансів, повідомляє Курс Украины.

У вівторок Національний банк знову довелося двічі проводити інтервенцію з купівлі валюти, щоб загальмувати падіння. Сьогодні є всі шанси побачити продовження зниження, але його темпи знизяться.

Відкриття торгів середи очікується на рівні 27,70 / 27,79 - ціна заявок на купівлю / продаж відповідно.

Готівковий долар в Києві у вівторок подешевшав до 27,85 гривень. Як тільки стало ясно, що Нацбанк жорстко зупинив зниження котирувань на міжбанку, купуючи необмежений обсяг валюти по 27,75 гривень, готівковий ринок відреагував зростанням до 27,88-27,90 гривень. Втім, шанс на продовження зниження ще залишається. Сьогодні оператори готівкового ринку будуть, як завжди, пильно стежити за ситуацією на міжбанку. Якщо безготівковий долар продовжить втрачати в ціні, готівковий долар може подешевшати до 27,80-27,85 гривень.

Євро на FOREX у вівторок зробив чергову спробу зростання, але зміг піднятися лише до 1,2168 долара за євро. У Києві готівковий євро у вівторок продовжив дешевшати, чітко дотримуючись за готівковим доларом. У першій половині дня його ціна опустилася до 33,63-33,65 гривень. Як тільки намітилося невелике зростання готівкового долара, тут же відреагувала і ціна на готівковий євро: до вечора він подорожчав до 33,70-33,72 гривень. Сьогодні очікуються продажу євро в діапазоні 33,60-33,70 гривень. Євро, як і перед цим, буде відслідковувати зміну цін на готівковий долар в Україні, ігноруючи або вкрай слабо реагуючи на те, що відбувається в світі.

Російський рубль, не маючи можливості продовжити подальше зміцнення, робить різкі рухи в широкому діапазоні. Вчора з 73,85 рублів за долар він зміцнився до 73,20 рублів, а до ранку середи знову подешевшав до 73,50 рублів. Станом на 8:45 ранку середи рубль торгується в діапазоні 73,40-73,50 рублів за долар. У Києві готівковий рубль у вівторок нарешті відреагував на триваюче зміцнення гривні і подешевшав до 3,74-3,75 гривень за 10 рублів. Сьогодні рубль може втратити в ціні ще 1-2 копійки. Зміцнення гривні до долара в останні дні сильніше, ніж зміцнення рубля до долара, тому ціна рубля за гривню має шанс знизитися.

На 16 грудня 2020 року офіційний курс встановлений на рівні 27,76 грн / дол.

Єгор Зелінський

Новини

Популярні теми форуму

analytics