Close button

Як змінилися актори з фільму "Один вдома" за 30 років

Як змінилися актори з фільму "Один вдома" за 30 років

30 років тому напередодні зими режисер Кріс Коламбус подарував світові кращу різдвяну комедію всіх часів, повідомляє Сегодня.

Із загальним бюджетом в 18 мільйонів доларів фільм про хлопчика, забутий удома на різдвяних канікулах, зібрав у прокаті понад 400 мільйонів доларів. До речі, днями ми поміркували, хто з українських акторів міг би зіграти в "Один вдома".

Переглядати "Один вдома" щороку - новорічна традиція. Іноді навіть складно повірити, що фільм знятий цілих три десятиліття тому. Але тепер ще цікавіше дізнатися, як змінилися актори картини. Чим живе підріс Кевін Маккаллістер? Що трапилося з бандитами Гаррі і Марва? І яка роль принесла мамі Кевіна нову хвилю популярності? Ми вирішили дізнатися.

Маколей Калкін - Кевін

Маколей Калкін у фільмі

Маколей Калкін у фільмі "Один вдома" і в 2019 році

Чудово розпочата в ранньому дитинстві акторська кар'єра Маколея Калкіна обіцяла йому успіх і надалі. Але його батько, який став менеджером юного актора, був більше зацікавлений в гонорарах Маколея. Тому в наступних фільмах Маколей Калкін почав отримувати ще більші суми. Але це зіграло злий жарт юним актором. Комерційно успішним в його кар'єрі стало лише продовження різдвяної історії "Один вдома".

Зараз Маколею Калкіну 40 років, і за останні роки він знову почав з'являтися на телебаченні, в рекламних роликах, також він веде свій подкаст. Хоча акторська діяльність не приносить зірці "Один вдома" колишньої популярності, в 2021 році Маколей знову з'явиться на екранах. Його запросили знятися в 10-му сезоні "Американської історії жахів" Райана Мерфі, так що з нетерпінням чекаємо його нової ролі.

Джо Пеші - бандит Гаррі Лайм

Джо Пеші в образі бандита Гаррі / Джо Пеші в 2019 році

Джо Пеші в образі бандита Гаррі / Джо Пеші в 2019 році

Один з антагоністів Кевіна Маккаллістер - бандит на ім'я Гаррі, якого зіграв Джо Пеші. На момент виходу фільму "Один вдома" у Джо Пеші вже була значна фільмографія, а за роль в "Славних хлопців" актор навіть отримав "Оскар".

Зараз Джо Пеші 77 років, і за ці 30 років його кар'єра, незважаючи на неодноразові обіцянки актора піти з кіно, лише стрімко розвивалася. Наприклад, в 56 років Джо Пеші заявив, що завершує акторську кар'єру, але заради свого друга Роберта Де Ніро благополучно відмовився від своїх слів. Тоді він зіграв у фільмі "Хибна спокуса", ну а потім і в "Ранчо кохання". У 2019 після численних відмов актор все ж погодився на роль у фільмі Мартіна Скорсезе "Ірландець", за який отримав ще одну номінацію на "Оскар". Здається, кіно ніяк не хоче відпускати Джо на пенсію.

Деніел Стерн - Марв Мерчантс

Деніел Стерн в образі Марва в
Деніел Стерн в образі Марва в "Один вдома" / Деніел Стерн у 2017 році

Дурнуватий напарник Гаррі, бандит на ім'я Марв, примудрявся постійно потрапляти в пастки 10-річного Кевіна. У кінематографі Деніел Стерн відомий своїми комедійними і пригодницькими ролями. Також він озвучує мультфільми, так що його кар'єра актора все ще триває.

Зараз Деніелу Стерну 63 роки. Після продовження різдвяної комедії він знявся в багатьох фільмах і телесеріалах: "Монк", "Три дні на втечу", "Обитель брехні", "Манхеттен", "Любов". Його герої - найяскравіші персонажі.

Кетрін О'Хара - Кейт Маккаллістер

Кетрін О'Хара в
Кетрін О'Хара в "Один вдома" / Кетрін О'Хара на "Еммі" в 2020 році

Колись забудькувата мама Кевіна Кетрін О'Хара - тепер зірка серіалу "Шіттс Крик", який встановив рекорд на премії "Еммі-2020", отримавши всі нагороди в основних номінаціях.

У фільмі "Один вдома" ми пам'ятаємо Кетрін як Кейт Маккаллістер, яка примудряється полетіти в Париж на Різдво з сім'єю, але залишити при цьому молодшого сина вдома. У сіквелі картини ситуація повторюється. Вихід на екрани комедії "Один вдома" в 1990 році приніс Кетрін справжню популярність. Вона зіграла у фільмі "Уайетт Ерп", який був номінований на "Оскар", потім з'явилася в головній ролі у фільмі "Легенди Дикого Заходу", в сучасній казці "Пенелопа", в драматичній комедії "В дорозі" і багатьох інших стрічках.

Джон Херд - Пітер Маккаллістер

Джон Херд в
Джон Херд в "Один вдома" і в 2013 році

Голлівудський актор Джон Херд зіграв не менше забудькуватого главу сімейства Маккаллістер - Пітера. До моменту виходу комедії "Один вдома" Джон Херд вже встиг попрацювати з такими гуру кінематографа, як Мартін Скорсезе, Брайан де Пальма, Пенні Маршалл, тому прийшов в "Один вдома" будучи зіркою.

Джон Херд знімався в тричі номінованих на "Оскар" фільмах: "Пробудження" і "На лінії вогню". А в сумі за свою кінокар'єру актор знявся більш ніж в 170 картинах і був номінований на премію "Еммі" за роль корумпованого поліцейського в серіалі "Клан Сопрано". На жаль, актора не стало у віці 72 років в 2017 році. Він назавжди залишиться найкращим Пітером Маккаллістер, який тільки міг бути.

Кіран Калкін - Фуллер Маккаллістер

Кіран Калкін в
Кіран Калкін в "Один вдома" / Кіран Калкін в 2020 році

Брат Маколея Калкіна Кіран зіграв у комедії роль вічно пісяючого в ліжко кузена Фуллера МакКалістеров.

Якщо Маколей з'явився на сцені в 4 роки, то Кіран - у віці 2 років. Але на відміну від Маколея, кінокар'єра Кирана Калкіна склалася більш успішно. І це було передбачувано, так як їх батько на хвилі популярності стрічки "Один вдома" намагався привести в кіно і інших своїх дітей (Рорі, Дакота і Куїнн - Калкін чимало).

В результаті Кіран віддавав перевагу незалежним і авторським кінострічок, а не комерційним проектам. Головна роль в драмі "Велетень" в 1998 році стала для нього справжнім проривом.

Зараз акторові 38 років, і він активно знімається в кіно і серіалах. Того року Кіран номінований на премію "Еммі" за роль Романа Роя в драматичному серіалі "Спадкоємці".

Девін Ретрей - Базз Маккаллістер

Девін Ретрей в
Девін Ретрей в "Один вдома" і в 2018 році

Після ролі надокучливого старшого брата Кевіна до Девін ретро прийшла справжня популярність. У Базза був воістину поганий характер і не менше мерзенний тарантул, що живе в його кімнаті. Мало хто мріяв про такий брата, але саме за це глядачі і полюбили Базза.

Девін продовжив зніматися в кіно і серіалах. Він з'явився в стрічках "Маленькі чудовиська", "Денніс-мучитель", "Принц і я", "Закон і порядок", "Побічний ефект" Стівена Содерберга. Зараз акторові 43 роки. З останніх фільмів з його участю можна виділити "стриптизеркою" Лорін Скафарія і гучний серіал "Життя матрьошки".

Дарина Алексєєва

Новини

Популярні теми форуму

analytics