Close button

Кабмін ввів додаткові критерії виклику "швидкої"

Кабмін ввів додаткові критерії виклику "швидкої"

Кабінет міністрів України під час засідання в середу, 16 грудня, затвердив розподіл звернень до екстреної медичної допомоги, повідомляє Страна.ua.

Так, всі виклики будуть ділитися на 4 категорії: критичний, екстрений, неекстрений і непрофільний. Це дозволить оптимізувати роботу працівників швидкої допомоги.

Так, критерії розподілу виглядають наступним чином:

Критичний виклик

До цієї категорії віднесли випадки, які вимагають негайного реагування та втручання, тобто за великим рахунком реанімаційних заходів. Вони супроводжуються: відсутністю дихання, неефективним диханням, ознаками масивної крововтрати.

Обумовлені такі випадки: усіма видами травм, впливом зовнішніх чинників (удар блискавкою, струмом), інтоксикацією або отруєнням (в тому числі укусами тварин, комах).

При цьому бригада повинна буде виявитися практично негайно на місці виклику в разі критичного виклику - до 10 хвилин.

Екстрений виклик

Екстрений виклик, до якого належить потенційно серйозний стан, що вимагає невідкладної допомоги на місці або невідкладного транспортування.

Супроводжуються такі випадки: порушенням свідомості, ознаками кровотечі, ознаками гострого коронарного синдрому, ознаками гострого можливого інсульту, розладами дихання.

Час до першого контакту з хворим має становити до 20 хвилин.

Неекстрений виклик

До них належать випадки, які не несуть загрози для життя і здоров'я пацієнта, але хворий або потерпілий вимагає консультації медпрацівника.

Непрофільні виклики

Приїзд швидкої допомоги не потрібен в цьому випадку. Вони стосуються звернень пацієнтів, стан яких не потребує невідкладної допомоги. В такому випадку, отримати необхідну консультацію пацієнт зможе телефоном.

fcfuudvsug_big.jpg

lwx5ur9wmk_big.jpg

Новини

Популярні теми форуму

analytics