Close button

Зарядка за 10 хвилин і запас ходу 500 км - Toyota готує революцію

Зарядка за 10 хвилин і запас ходу 500 км - Toyota готує революцію

Toyota має намір створити цілу лінійку електромобілів. Основне завдання - зробити їх конкурентоспроможними, повідомляє Автоцентр.

З метою компанії випустити дійсно інноваційні електрокари, які будуть на кілька кроків випереджати представників свого сегменту. До реалізації амбітних планів компанія приступить вже на початку 2021 року.

Першим кроком стане створення твердопаливного акумулятора, який забезпечить електромобілів запас ходу не менше 500 км. При цьому на його повну зарядку буде потрібно не більше 10 хвилин. Крім того, батарея виявиться набагато безпечніше літій-іонних блоків і виключить будь-яку можливість самозаймання.

Розробка цього акумулятора ведеться компанією з 2017 року і вже вийшла на фінальну стадію. Тому перший прототип електрокара з такою батареєю варто очікувати вже в 2021 році, а до 2025 технологія піде в масове виробництво.

За даними інсайдерів, у нових акумуляторів є і мінуси. Головний з них полягає в вартості, так як виробництво буде обходитися Toyota дуже дорого. Як наслідок, зросте і ціна на електромобілі. У компанії ж стверджують, що знайдуть спосіб здешевити компонент. Якщо їм це вдасться, японський виробник стане лідером в електромобільні сегменті.

Новини

Популярні теми форуму

analytics