Close button

Уряд спростив призначення субсидій для безробітних

Уряд спростив призначення субсидій для безробітних

Кабінет міністрів надав можливість отримувати субсидію домогосподарствам, в складі яких є особи, які офіційно працюють за кордоном, а також спростив процедуру призначення допомоги для осіб без доходів, повідомляє Экономическая правда.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

"Сьогодні на засіданні уряду удосконалено порядок надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Надано можливість отримувати субсидію домогосподарствам, в складі яких є особи, які офіційно працюють за кордоном в країнах, з якими Україна не уклала договори про соціальне забезпечення, або знаходяться за кордоном в період догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку ", - сказано в повідомленні.

Також надано право на отримання житлової субсидії на загальних підставах особам, які набули право власності на житло протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії, зокрема, шляхом успадкування, і особам, які не мають доходів і відповідно до законодавства звільненим від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Відзначається, що в даний час житлова субсидія їм може призначатися тільки за рішенням комісії.

Крім того, розширено перелік каналів інформаційної взаємодії між "Ощадбанком" і одержувачами пільг і житлових субсидій шляхом використання месенджерів, а також встановлено порядок повернення надміру виплачених громадянам пільг і житлових субсидій у грошовій безготівковій формі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics