Close button

Україна може не виконувати Мінські угоди

Україна може не виконувати Мінські угоди

Виконання Мінських угод є добровільним, оскільки це політичні домовленості, які не несуть міжнародних зобов'язань, повідомляє Деловая столица.

Про це заявив радник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Мінські домовленості, як і весь корпус домовленостей, там їх шість штук, і Мінських тільки три з них, - це політичні домовленості. Політичні домовленості існують до тих пір, поки обидві сторони хочуть їх виконувати добровільно. Чи є добра воля у Росії - це питання, воно кульгає трохи. Але, однак, переговори тривають", - сказав радник.

Арестович зазначив, що ці угоди з точки зору міжнародного права не несуть ніяких зобов'язань.

"У них немає обов'язкового в міжнародному відношенні характеру, хоча Росія хоче представити справу саме так, що це нібито рішення ООН. Вони не всі підписані західними партнерами, майже жоден, тільки комплекс Мінських заходів, і його погодила ООН", - сказав він.

Проте за словами Арестович, на даний момент Мінські домовленості - єдиний переговорний інструмент.

"Мінські домовленості - це частина Нормандських, вони всередині, не окремо, це не паралельний процес. Чому вважається, що їх потрібно виконувати? Тому що хочуть зупинити війну принаймні три сторони з чотирьох. І ці домовленості - єдине, що існує, багато хто використовує слово "безальтернативні", я так не вважаю, але вони єдині, які поки існують. Тільки добра воля змушує нас їх виконувати, вони не обов'язкові. Питання в наявності доброї волі Росії", - сказав Арестович.

Новини

Популярні теми форуму

analytics