Close button

Третина АЗС пред'являють підозрілі паспорта якості

Третина АЗС пред'являють підозрілі паспорта якості

На роздрібному ринку дуже багато сфальсифікованих документів (паспортів якості), які автозаправні мережі надають Державної екологічної інспекції під час документальної перевірки. Про це в ході онлайн-конференції LPG Ukraine 2020 заявила начальник відділу ринкового нагляду інспекції Олена Сібелева, повідомляє Enkorr.

«Ми говоримо про 30-40% документів, що є підозрілими», - зазначила вона.

За її словами, тіньові суб'єкти господарювання не мають ніяких реєстраційних та дозвільних документів, вони їх просто сканують для надання перевіряючим органам.

На даний момент ДЕІ виконує тільки документальну перевірку продукції, тобто відповідність паспортів якості палива технічним вимогам, але вже в наступному році, за словами чиновника, інспекція візьметься за лабораторні випробування (аналіз проб) якісної складової нафтопродуктів і зрідженого газу.

За її словами, акредитованих лабораторій, які можуть проводити випробування, в Україні налічується близько 10. «Їх не вистачає, тому ми в таких умовах, що нам необхідно самим навчитися проводити дослідження», - зазначила вона.

Для удосконалення процесу проведення перевірок, сообщіна Олена Сібелева, для інспекторів провели курс підвищення кваліфікації спільно з ГСЧС, Держпраці, НМУ ім. О.Богомольця, Національним авіаційним університетом та Міністерством розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

«Цей навчальний інтенсив охопить всі напрямки контролю та якості нафтопродуктів», - повідомила вона.

Нагадаємо, протягом трьох кварталів 2020 року в рамках ринкового нагляду Держекоінспекція винесла 166 постанов про застосування адміністративно-господарських санкцій на суму близько 5,2 млн грн. Всього проведено 634 перевірки на АЗС і автогазозаправних станціях по всій Україні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics