Close button

Brent подорожчала

Brent подорожчала

Ціни на нафту еталонних марок продовжують підвищуватися в четвер після того, як напередодні міністерство енергетики США повідомило про зниження запасів нафти в країні минулого тижня, повідомляє Интерфакс.

Оптимізм інвесторів також пов'язаний з ознаками прогресу в узгодженні нових заходів бюджетної підтримки американської економіки.

Вартість лютневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:10 за московським часом у четвер становить $ 51,54 за барель, що на $ 0,46 (0,9%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів в середу ці контракти подорожчали на $ 0,31 (0,6%) - до $ 51,08 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу становить $ 48,28 за барель, що на $ 0,46 (0,96%) вище рівня попередніх торгів. Напередодні ф'ючерси виросли в ціні на $ 0,2 (0,4%) - до $ 47,82 за барель.

Обидва контракти в середу в черговий раз завершили торги на максимальній позначці за більш ніж дев'ять місяців, відзначає MarketWatch.

Згідно з даними Міненерго США, комерційні запаси нафти в країні минулого тижня зменшилися на 3,14 млн барелів. Аналітики очікували меншого зниження: Bloomberg - на 2,2 млн барелів, S & P Global Platts - на 1,9 млн барелів.

Тим часом, як повідомляє The Wall Street Journal, лідери Конгресу США близькі до угоди по пакету стимулів обсягом близько $ 900 млрд. За інформацією обізнаних джерел газети, пакет, який обговорювався в середу, не включатиме допомоги владі штатів і захисту компаній від претензій у зв'язку з пандемією. У той же час, очікується, що заходи підтримки передбачатимуть прямі виплати громадянам.

Крім цього, підтримку ринку продовжують надавати надії на прискорення відновлення нафтового попиту в міру схвалення вакцин від коронавируса COVID-19 в різних країнах, зазначає аналітик FXTM Лукман Отунуга.

"З огляду на, що найбільша економіка в світі приєдналася до списку країн, які схвалили вакцину для екстреного використання, прогнози для нафти продовжують поліпшуватися в короткостроковій перспективі", - наводить слова експерта MarketWatch.

Однак керуючий менеджер Tyche Capital Advisors Тарік Захір вважає, що вплив вакцини на ринок почне проявлятися лише через кілька місяців.

Новини

Популярні теми форуму

analytics