Close button

Небанківський ринок поповнив новий учасник

Небанківський ринок поповнив новий учасник

Національний банк вніс до Державного реєстру фінансових установ ТОВ «Цикл фінанс» та видав двом компаніям нові ліцензії. Про це йдеться в повідомленні регулятора, повідомляє Минфин.

Таке рішення прийняв Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг на засіданні 11 грудня 2020.

Що відомо про «Цикл фінанс»

На сьогодні у цієї фінустанови ще відсутні ліцензії на здійснення діяльності з надання фінансових послуг, адже внесення до Реєстру та видача ліцензії - це дві різні процедури.

Хто отримав ліцензії

ПТ «Ломбард рекорд» і ТОВ «ІТ Фінансування» і компанія "отримало одну ліцензію - на надання коштів у позику, в тому числі на умовах фінансового кредиту. Раніше фінустанова була включена до реєстру, однак не мала ліцензій.

СК «Брокбізнес» отримало п'ять нових ліцензій - на такі види страхування:

  • добровільне страхування судових витрат;
  • добровільне страхування інвестицій;
  • обов'язкове медичне страхування;
  • обов'язкове страхування майнових ризиків при промисловій розробці родовищ нафти і газу у випадках, передбачених Законом України «Про нафту і газ»;
  • обов'язкове страхування майнових ризиків користувача надр при дослідно-промислової та промислової видобутку та використання газу (метану) вугільних родовищ.

Обсяги страхових премій компанії за 9 місяців 2020 склали 132,5 млн грн, а активи компанії - 214,9 млн грн. Частка компанії на ринку по страхових премій становить 0,5%.

Компанія займається переважно моторними видами страхування - страхування наземного транспорту (крім залізничного) і страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics