Close button

Питання перевиборів у Харкові можуть розтягнути на роки

Питання перевиборів у Харкові можуть розтягнути на роки

Оголошення позачергових виборів лежить в площині відповідальності парламенту і може бути розтягнуто на роки, що демонструвала неодноразова практика, повідомила на своїй сторінці в Facebook глава правління громадянської мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська, повідомляє Depo.ua.

Вона зазначила, що Закон про місцеве самоврядування визначає, що в разі смерті міського голови його повноваження виконує секретар відповідної міської ради.

"Оголошення позачергових виборів - питання, яке лежить в площині відповідальності парламенту і може бути розтягнуте у часі на роки, що демонструвала неодноразова практика. Тому, поки функції міського голови є кому виконувати й консенсус місцевих еліт в цьому, не факт, що вибори міського голови Харкова відбудуться найближчим часом", - зазначила вона.

За словами Айвазовської, не пізніше ніж на 15-й день після смерті міського голови особа, яка тимчасово здійснює його повноваження, має звернутися до Верховної Ради з клопотанням про призначення позачергових виборів.

"Таке клопотання розглядається Верховною Радою України не пізніше ніж у дев'яностоденний строк з дня дострокового припинення повноважень відповідного голови. На практиці, відсутня відповідальність колегіального органу парламенту по непризначення дати й іноді процедура не була виконана роками", - додала Айвазовська.

Plybz04zMHA3shkK5bLEfkQQS812XBXN79R9fRKF

Новини

Популярні теми форуму

analytics