Close button

Ознаки прослушки смартфона

Ознаки прослушки смартфона

Різке збільшення споживання трафіку і заряду батареї, а також відсутність шифрування даних при роботі з мережею можуть бути непрямими ознаками того, що телефон користувача прослуховується. Про це розповів експерт лабораторії практичного аналізу захищеності компанії «Інфосистеми Джет» Дмитро Курамін, повідомляє Лента.ру.

За його словами, власнику смартфону варто звертати увагу на те, як телефон працює з мережею. Наприклад, в даний час всі оператори стільникового зв'язку використовують шифрування при передачі даних. «Якщо смартфон повідомляє, що мережа не використовує шифрування, це, мабуть, найголовніший насторожує фактор», - попередив експерт. Також приводом для занепокоєння може стати раптова підвищена мережева активність мобільного додатка, яким людина не користується.

Курамін додав, що існує атака на гаджет з підміною базової станції. Для її запобігання слід встановити додаток, звіряє ідентифікатори базових станцій, з якими працює телефон, зі списком, наданим стільниковими операторами. Крім того, користувач може захистити себе від троянських програм для мобільних пристроїв. Для цього також рекомендується завантажити безкоштовні програми для моніторингу підключення до базової станції і виявлення підроблених віртуальних базових станцій.

Він уточнив, що на сьогоднішній день не існує універсальної методики перевірки, прослуховується телефон. Однак для того, щоб мінімізувати такий ризик, потрібно встановлювати і регулярно оновлювати на смартфоні антивірусне програмне забезпечення.

Новини

Популярні теми форуму

analytics