Close button

Російські хакери атакували ядерне агентство США

Російські хакери атакували ядерне агентство США

Російськими хакерами була здійснена кібератака на агентство з ядерної зброї США, урядові мережі мінімум трьох штатів, і на Microsoft. Про це з посиланням на свої джерела повідомляє Bloomberg, повідомляє InfoResist.

Відзначається, що мала місце широкомасштабна кіберкампанія. Зломщики здійснили її за допомогою шкідливого коду в продуктах SolarWinds. Від більшої атаки постраждали Міненергетики та його Національне управління з ядерної безпеки, яке обслуговує ядерні запаси США.

Втім, за словами речника міністерства Шейлін Хайнс, атака не вплинула на "важливі функції національної безпеки".

Представник Microsoft Френк Шоу своєю чергою розповів, що компанія знайшла шкідливий код "у своєму середовищі, який ізолювали й видалили". Він відзначає що компанія не виявила доказів доступу до виробничих послуг, даних клієнтів і ознак того, що системи Microsoft використовувалися для атаки на інших суб'єктів.

Співрозмовники видання наполягають на тому, що зламали також уряди трьох штатів, хоча і не уточнили, яких саме.

В американському агентстві з кібербезпеки підкреслили, що мова в цьому випадку йде про "витончену" атаку, що представляє "серйозну небезпеку" для федерального уряду, урядів штатів, місцевого самоврядування, критичної інфраструктури й приватного сектора.

Новий президент США Джо Байден вже відреагував на подію, заявивши, що з перших днів свого керівництва зробить кібербезпеку пріоритетом. Винних намагатимуться знайти. Росія своєї провини не визнає.

Новини

Популярні теми форуму

analytics