Close button

Що підніме Україну в рейтингу Doing Business

Що підніме Україну в рейтингу Doing Business

Продовження реформ, зокрема у сфері ведення бізнесу, є однією з ключових цілей уряду, повідомляє Finance.ua.

Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише Урядовий портал .

Як зазначив прем'єр-міністр, уряд ставить за мету досягти топ-50 в Індексі глобальної конкурентоспроможності та топ-30 в рейтингу Doing Business.

"Зараз в рейтингу Doing Business ми знаходимося в районі 60-го місця. Є три варіанти, які утримують нас внизу. Це підключення до електромереж, законодавство про банкрутство і доступність фінансових ресурсів», - зазначив Денис Шмигаль.

Глава уряду зазначив, що це ті ризики, які внутрішні і зовнішні інвестори сприймають як обмеження для розвитку бізнесу.

Прем'єр-міністр зазначив, що вже прийнятий Кодекс України про процедури банкрутства. Подальша робота в законодавчій сфері та з підзаконними актами в цій сфері дозволить Україні піднятися в рейтингу Doing Business.

"Потрібні також законодавчі зміни щодо підключення до електромереж. Ми зробили вже перші кроки. В Україні введено так званий RAB -тариф. Це частина тарифу, яка відшкодовується власникам електромереж і направляється ними, власне, на реінвестиції в розвиток мереж і головне - на здешевлення підключень», - підкреслив Денис Шмигаль.

Прем'єр-міністр додав, що важливо також нормативне регулювання процедури підключення до електромереж: «Ми також цим займаємося. Це один із пріоритетів для бізнесу та інвесторів».

Новини

Популярні теми форуму

analytics