Close button

Financial Times спрогнозував світ у 2025 році

Financial Times спрогнозував світ у 2025 році

Схоже, що світ не збирається міняти тенденцію тяжіння до авторитарного або націоналістичного стилям державного керівництва, а також досягати значного прогресу в боротьбі з кліматичними змінами, якщо вірити опитуванням, які провела газета Financial Times, повідомляє ZN.ua.

На прохання оцінити ймовірність різних подій до 2025 року читачі FT і видання Nikkei відповіли, що російський президент Володимир Путін все ще буде при владі, а питання Brexit так і залишиться невирішеним. На думку респондентів, Китай стане найбільшою економікою світу, а Індія - найбільш багатонаселеної країною на планеті. Також респонденти зазначили, що громадянська війна в Сирії не закінчиться, а країни Африки не досягнуть економічного зростання найближчим часом.

Читачі були більш оптимістичними щодо питання гендерної рівності, прогнозуючи, що в 2025 році президентом США стане жінка. Камала Харріс, обрана віце-президентом США, вважається найбільш вірогідним кандидатом від демократів у президенти в 2024 році.

Читачів запитували, наскільки вони згодні або не згодні з прогнозами, які стосуються політики, економіки, бізнесу та технологій.

Відповіді респондентів розійшлися на третину питань, включаючи те, чи відновиться галузь авіаперевезень через п'ять років після пандемії коронавируса. Більшість читачів FT вважають, що цього не станеться, тоді як читачі Nikkei Asia озвучили протилежну думку.

Результат свідчить про те, що принаймні в західному світі страх перед хворобою, обмеження зарубіжних поїздок і перехід до відеоконференцій замість особистих зустрічей буде заважати відновленню міжнародних авіаперевезень.

Ще однією сферою, де думки читачів істотно розходилися, було питання відновлення глобальної економіки після Коронавірусние кризи. Читачі FT вважають, що негативні показники зникнуть з основних економік світу до 2025 року, тоді як більшість японських читачів Nikkei не погодилися з такою думкою.

Одним із способів подолання економічної стагнації може стати інвестування в «зелені» технології, яка також допоможе вирішити проблему зміни клімату, як додатковий бонус.

Але респонденти виявилися скептичними щодо ймовірності швидких темпів рішення кліматичної проблеми, враховуючи, що більшість опитаних читачів впевнені, що викиди парникових газів не скоротяться до 2025 року.

Відповіді респондентів були розділені про долю технологічного гіганта Google, з огляду на те, що провідні світові країни готуються до «наступу» на великі технологічні монополії, щоб зменшити їх вплив.

Однак, більшість опитаних погодилися з думкою, що цифровизация людського життя буде активно продовжуватися. Респонденти також вважають, що деякі країни фактично повністю ліквідують готівку до 2025 року і перейдуть до цифрової валюті. Але майже ніхто з респондентів не вірив, що люди зможуть відвідати Марс, припускаючи, що деякі наукові і технологічні кордону залишаться недосяжними в найближчому майбутньому.

Новини

Популярні теми форуму

analytics